Magyar Star Trek rajongói blog

StarTrekker

A USS Enterprise NCC-1701 modelljének utóélete és felújítása

2021. június 07. - Mrs Broccoli

01_1964-2014_percre_pontosan_50_evvel_kesobb.jpg

Találtam egy cuki fotópárt a világhálón keresgélve, melyen percre pontosan 50 év különbséggel készítették el ugyanazt a beállítást ugyanott. Főszereplő: az Enterprise modellje. Kíváncsi voltam és utánaolvastam, mi lett a sorsa a méretes makettnek, mely korának legfejlettebb technológiájával kelt életre a sorozatban.

Tovább

Lower Decks epizódismertetők

lower_decks_logo_1.jpg

A Star Trek: Lower Decks egy felnőtteknek szóló animációs komédia, ami egy kevéssé fontos Csillagflotta-hajó kiszolgáló személyzetének kalandjai követi figyelemmel (innen az "Alsó szintek"). Időben a TNG-érában, a Star Trek Nemezis után játszódik.

A sorozat Amerikában a Paramount+ (volt CBS All Access), Európában az Amazon Prime Video streamszolgáltatásán látható.

Tovább

Robert Hewitt Wolfe a DS9 pilotjáról

cover_2.jpg

Robert Hewitt Wolfe a Star Trek DS9 írócsapatának tagja volt. Azóta olyan sorozatokhoz adta a nevét, mint az Elementary (nálunk Holmes és Watson néven volt látható), az Alphas vagy az Andromeda. A minap valamiért kezébe került a Deep Space Nine első része, és miközben most, sok évvel később újranézte, élőben megírta twitteren, mit gondol a látottakról. Szerintem ez nekünk is érdekes lehet, a lapozás után ti is elolvashatjátok.

Tovább

Star Trek Picard évértékelő - Az új új nemzedék

 s1_poster_picard_dog_amazon_square.jpg

Ezt a cikket először az első epizód után akartam megírni, aztán úgy döntöttem, várok még egy részt, hogy tisztábban lássak. Aztán még egyet, hogy végre elinduljanak, aztán még egyet, hogy jobban beinduljanak a sztoriszálak, de végül is csak az évad végére tudnám megválaszolni a kérdést, hogy erre a Picardra vártunk-e, bár még ekkor sem olyan egyszerű a helyzet.

Tovább

Űrhajók, permetezőgépek és kutyák az új Star Trekekben

Nagy nyári hírösszefoglaló

picard-ewpreview-640x427.jpg

Exkluzív Picard-kép az Entertainment Weekly-ben

Ha nyár van, az a convention-szezon ideje is. Minket, Star Trek-rajongókat két rendezvény érdekel különösebben: a San Diego Comic Con és a Las Vegasban rendezett hivatalos, éves nagy Star Trek Con, ahonnan általában friss híreket, bejelentéseket kaphatunk kedvenc univerzumunkból. Ebben a posztban az idei híreket gyűjtöttük össze a producerek, színészek, írók és egyéb stábtagok paneljeiből.

Tovább

Tulajdonképpen minden film Star Trek-film

001_mindenhol.jpg

A Star Trek-rajongás egyik foka, amikor megnézel filmeket csak azért, mert Star Trekes színész játszik bennük (spoiler alert: többnyire csalódni fogsz). De sebaj, mert jön a második fokozat: amikor minden filmről megpróbálod bebizonyítani, hogy kis módosítással tulajdonképpen lehetne Star Trek-film is.

Tovább
süti beállítások módosítása