Magyar Star Trek rajongói blog

StarTrekker

Enterprise epizódismertetők

2017. május 23. - StarTrekker

st-ent_logo.png

A Star Trek: Enterprise (ENT) (ill. az első két évadában simán csak "Enterprise") 2001-ben debütált, de sajnos négy évad után, 2005-ben leállították. Az Enterprise egy előzménysorozat, kb. egy évszázaddal Kirk és Spock ideje előtt játszódik, és az első Enterprise csillaghajó útjait követi figyelemmel, ahogy először felfedezi az "űrt, a végső határt."

ELSŐ ÉVAD 

1x01-02. Broken Bow (Dupla epizód) / A Broken Bow incidens

Archer kapitány önként jelentkezik, hogy elinduljon oda, ahová még ember nem merészkedett - vagyis, hogy visszavigyen egy klingont a Klingon anyabolygóra, a Föld vulkáni szövetségeseinek tiltakozása ellenére.

1x03. Fight or Flight / Megszoksz vagy megszöksz

Ahogy tovább folytatják a világűr felfedezését, az Enterprise egy idegen hajót talál, fedélzetén 15 humanoid holttesttel, amelyeket valakik egy tudományos kísérletben alkalmaztak. A szörnyű látvány hatására Sato bepánikol, és követeli, hogy menjenek vissza a Földre, de Archer ragaszkodik hozzá, hogy folytassák a küldetést, és derítsék ki, mi történt az elhagyott holtakkal. De aztán a borzalmas kísérleteket folytató idegenek visszatérnek és megtámadják a hajót.

1x04. Strange, New World / Különös, új világ

Tucker, Mayweather és T'Pol kutatóexpedíciót folytatnak egy látszólag elhagyatott Föld-szerű bolygón, ahol megfertőződnek egy növény pollenjével, mely paranoid hallucinációkat okoz. Amikor egy kegyetlenül erős vihar tör ki a bolygón elvágva őket a hajótól, Archernek valahogy módot kell találnia, hogy megmentse őket, mielőtt egymás ellen fordulnak.

1x05. Unexpected / Váratlan vendég

Tucker gépészeti szaktudásával segít egy idegen hajó hajtóművének megjavításában, és összebarátkozik egy ottani nőkollégával. De amikor kiderül, hogy találkozásuk a férfi terhességével végződik, Archerre és legénységére vár a feladat, hogy visszavigye a gyorsan növekvő idegen gyermeket az anyjának.

1x06. Terra Nova / Terra Nova

Az Enterprise pályát módosít, hogy megvizsgálja Terra Nova rejtélyét. Terra Nova egy legendás földi kolónia, amelynek lakóival évtizedekkel ezelőtt megszakadt a kapcsolat. Amikor odaérnek, szembekerülnek a kolonisták leszármazottaival, akik idegenebbé váltak, mint Archer valaha is gondolta volna. 

1x07. The Andorian Incident / Az andóriai incidens

T'Pol tiltakozása ellenére az Enterprise meglátogat egy ősi Vulkán spirituális menedékhelyet. Leszállás után felfedezik, hogy a kolostort erőszakkal elfoglalták az andoriaiak, egy paranoid és nagyon ingerlékeny faj, akik hosszú ideje ellenségeskednek a vulkániakkal. Archer hamarosan felfedezi, hogy egy csillagközi Pandora szelencéjére bukkant, és kiutat kell találnia. 

1x08. Breaking the Ice / Ha megolvad a jég

Trip rájön, hogy T'Pol titkos üzeneteket vált egy vulkán hajóval, amely hetek óta követi az Enterpriset. Közben Archer egy veszedelmes mentőakcióba kezd, hogy legénységének két ottrekedt tagját megmentse egy gyorsan széthulló üstökösről.

1x09. Civilization / Civilizáció

Az Enterprise felfedez egy lakott, civilizált, bár egy kissé elmaradott Földszerű bolygót. Bennszülöttnek öltözve elvegyülnek, és felfedezik, hogy egy veszélyes betegség sújtja a lakosságot. Amikor Archer a kór forrását keresi, közeli kapcsolatba kerül egy idegen nővel.

1x10. Fortunate Son / Szerencsefi

Az Enterpriset a Csillagflotta Parancsnokság a Fortunate földi teherhajó megsegítésére küldi, melyet nauszikán kalózok támadtak meg. Meglepetésükre azonban a Fortunate legénysége nem tart igényt a segítségre, és bosszút akarnak állni a támadóikon, nem törődve a következményekkel.

1x11. Cold Front / Frontvonalban

Az Enterprise felveszi a kapcsolatot egy idegen hajóval, amely utasokat szállít egy látványos csillagközi esemény megtekintésére. Archer meghívja az utasokat a hajójára, de nem tudja, hogy az ellenséges suliban, Silik is köztük van. Hamarosan kiderül, hogy Silik veszélyes időutazásos küldetésen van, és meg kell állítania, mielőtt változtathatna a történelmen. A "Broken Bow" folytatása. 

1x12. Silent Enemy / Néma ellenség

Az Enterpriset megtámadja egy azonosítatlan idegen hajó. A legénység kétségbeesetten próbálja üzembe helyezni az új fézerágyúkat. Közben Archer rádöbben, hogy senki sem ismeri Reedet annyira, hogy egy jó szülinapi ajándékot adjon neki.

1x13. Dear Doctor / Kedves Doktor!

A legénység egy idegen fajra bukkan, akiknek fontos orvosi és tudományos segítségre van szüksége. Phlox megtagadja a segítséget etikai meggyőződése miatt, nehéz helyzetbe hozva ezzel Archert. 

1x14. Sleeping Dogs / Alvó kutyák

Az Enterprise egy sérült klingon hajóra bukkan. T'Pol, Hoshi és Reed átszállnak, de kompjukat ellopja egy ellenséges klingon nő, egyedül hagyva őket a sodrodó hajón.

1x15. Shadows of P'Jem / A kolostor árnyéka

Archer és a legénység szomorúságára a Vulkán Nagytanács parancsára T'Polt elvezénylik az Enterpriseról - döbbenetükre T'Pol közönyös a dolog iránt. T'Pol utolsó küldetése azonban nem bizonyul eseménytelennek, amikor őt és Archert elrabolja egy militarista frakció egy idegen bolygón, és újra belebotlanak az andoriaiakba is.

1x16. Shuttlepod One / Egyes űrkomp

Egy rutin kompkiküldetés során, amikor Trip és Reed egy aszteroid mezőt vizsgálnak, elszakadnak az Enterprisetól, és azt hiszik, hogy hajójuk elpusztult. Az oxigén fogy, és szinte semmi esélyük a menekülésre. A két ellentétes jellemű férfi megpróbál megbirkózni egymással és a helyzettel.

1x17. Fusion / A fúzió

Az Enterprise találkozik egy csoportnyi vulkánival, akik ellentétben T'Pollal és a Vulkán Nagytanáccsal, elfogadják és gyakorolják az érzelmeket. Amikor egyik vezetőjük megismerteti T'Pollal az ő szabadabb szellemű életüket, T'Pol kényes dilemmával találja magát szemben. 

1x18. Rogue Planet / Csellengő bolygó

Az Enterprise egy ismeretlen bolygón egy olyan fajt talál, amely bennszülött teremtményekre vadászik szórakozásból. Archernek víziói támadnak egy nőről, aki kétségbeesetten próbál vele kapcsolatba lépni. Amikor a kapitány rádöbben, hogy kapcsolat van a két ügy között, elhatározza: közbeavatkozik.

1x19. Acquisition / A szerzemény

A ferengik, egy intergalaktikus tolvajbanda elkábítja a legénységet, és megpróbálja elrabolni az Enterpriset. Trip azonban véletlenül elkerülte a kábítógáz hatását, és most tőle függ az Enterprise további sorsa.

1x20. Oasis / Oázis

Egy sivár bolygón lezuhant hajót vizsgál az Enterprise, amikor szellemszerű figurák kezdik kísérteni őket. Felfedeznek egy idegen fajt, akik a hihetetlen esélyek ellenére is túlélték egy katasztrófát. Trip segít megjavítani az elhagyott hajót, és összebarátkozik Lianával, a vonzó humanoid nővel.

1x21. Detained / Fogságban

Egy bolygó felfedezése közben Archer és Mayweather véletlenül belépnek egy "hadizónába" és börtönbe veti őket egy tandaran nevű faj, akik harcban állnak a sulibánokkal. Bár az Enterprise előző találkozásai a sulibánokkal katasztrofálisak voltak, a börtönben a két férfi olyan sulibánokkal találkozik, akiket lehet, hogy ártatlanul zártak börtönbe.

1x22. Vox Sola / Magányos hang

Egy különös idegen lény kerül az Enterprise fedélzetére, és elkap néhány legénységi tagot - köztük Archert és Tripet - és begubózza őket a hálójába. Hoshi, T'Pol parancsnoksága alatt élete eddigi legnagyobb kihívásával néz szembe: módot kell találni arra, hogy kommunikálni tudjon a lénnyel.

1x23. Fallen Hero / Bukott hős

Amikor egy vulkáni nagykövetet rejtélyes módon egy nyomozás félrevezetésével vádolnak, az Enterprise feladata, hogy hazavigye őt a Vulkánra. Egy korrupt idegen faj támadása után T'Pol megvédi a nagykövetet, és első alkalommal kéri Archer segítségét. Közben, miután a nagykövet a hajóra lép, ellenséges hajók nyitnak tüzet az Enterprisera.

1x24. Desert Crossing / Sivatagi átkelés

Archer és Tripet meghívja a sivatagszerű bolygójára egy idegen faj vezetője, hálából, mert megjavították a hajóját. Ott azonban felfedezik, hogy vendéglátójuk egy terrorista, aki rossz céllal csalogatta őket oda. Közben T'Pol, mint parancsnok, kemény döntés előtt áll, amikor nem találja Archert és Tripet a sivatagban. 

1x25. Two Days And Two Nights / Két nap, két éjszaka

A legénység kimenőt kap a híres Risa bolygón. Archer rejtelmes körülmények között találkozik egy idegen nővel, Hoshinak meglepően romantikus randevúban lesz része, Mayweather sziklamászás közben balesetet szenved, Trip és Reed pedig klubokba járkálnak, de egy rablás áldozatai lesznek. Eközben Phlox a hajón marad T'Pollal, mert 48 órás hibernáció vár rá. Sajnos azonban föl kell ébreszteniük, amikor egy sérült legénységi tag tér vissza a hajóra. A Doktor erre furán kezd viselkedni...

1x26. Shockwave / Lökéshullám, 1. rész

A Csillagflotta hazarendeli az Enterpriset, mert a legénység látszólag egy idegen bolygó pusztulását okozta. Archert meglátogatja legénységének volt tagja, Daniels, aki átutazott az időn, hogy figyelmeztesse: a sulibánok megpróbálják szabotálni az Enterprise küldetését. A két férfinek át kell utaznia az időn, hogy megakadályozza a sulibánok terveit.

 

MÁSODIK ÉVAD 

2x01. Shockwave, Part II / Lökéshullám, 2. rész

Mialatt a sulibanok túszul ejtik az Enterprise legénységét, a romos 31.században ragadt Archer és Daniels próbál visszajutni az időben. 

2x02. Carbon Creek / Carbon Creek

T’Pol elmesél egy történetet Archernek és Tripnek saját ükanyjáról és három másik vulkániról, akik lezuhantak a Földre, egy pennsylvaniai kisváros közelében az 1950-es években. És bizony T’Pol beszámolója a kapcsolatfelvételről jócskán eltér a történelemkönyvektől… 

2x03. Minefield / Aknamező

Az Enterprise véletlenül besodródik egy aknamezőbe a romulán űrben, és egy fel nem robbant akna  csapdájába esik.

2x04. Dead Stop / Kényszerpihenő

A sürgős javításokra szoruló Enterprise bedokkol egy rejtelmes, high-tech automata űrállomásra, ami szinte túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. Aztán felfedezik annak szörnyű energiaforrását.

2x05. A Night In Sickbay / Egy nehéz nap éjszakája

Archer a gyengélkedőn tölti az éjszakát, miután kutyája, Porthos elkap egy halálos vírust egy idegen bolygón. A legénység Archer különös viselkedését a nagyfokú stressz számlájára írja, de Phlox arra gyanakszik, hogy a kapitány elnyomni igyekszik a T’Pol iránt érzett kielégítetlen szexuális feszültséget…

2x06. Marauders / Fosztogatók

Archer felfedezi egy bányakolóniát, melyet a klingonok rendszeresen fosztogatnak. A legénység felfegyverezi a telepeseket, és kiképzik őket arra, hogy leszámoljanak az ellenségeikkel.

2x07. The Seventh / A hetedik

T’Pol magával viszi Archert egy titkos küldetésre, mellyel a Vulkáni Nagytanács bízta meg.

2x08. The Communicator / A kommunikátor

Reed véletlenül elhagyja a kommunikátorát egy fejletlen bolygón, és mikor visszatérnek számolniuk kell a súlyos következményekkel.

2x09. Singularity / Szingularitás

Egy anomália közelében a legénységnek különös rögeszméi támadnak. Archer előszót próbál írni apja könyvéhez, Trip mindenáron tovább akarja fejleszteni a kapitányi széket, Hoshi notórius főzésbe kezd, Reed pedig feltalálja a „Reed Alert”-et.

2x10. Vanishing Point / Elveszve

Miután Hoshi első alkalommal próbálja ki a transzportert, különös események hatására megkérdőjelezni kényszerül saját elméjének épségét.

2x11. Precious Cargo / Értékes rakomány

Tucker egy idegen hajó sztáziskamráját próbálja megjavítani, de amikor az abban fekvő hölgy véletlenül felébred, kiderül, hogy nem önként tartózkodik ott. 

2x12. The Catwalk / A futóhíd

Amikor egy halálos neutronikus vihar közelít a hajó felé, a legénység a hajó legjobban védett részére szorul vissza. 

2x13. Dawn / Hajnal

Tucker egy komppal lezuhan egy idegen holdra. Hamarosan rábukkan egy ellenséges idegenre, aki hasonlóképpen járt, és most kettejüknek együtt kell kijutnia innen.

2x14. Stigma / Megbélyegezve

Mint kiderül, T’Pol elkapott egy súlyos, intim úton terjedő betegséget. Phlox segíteni próbál rajta, mikor egy vulkáni tudományos konferencián gyógymód után érdeklődik, de titokban kell ezt tegye, mert a Vulkánon ez a betegség szégyenteljesnek számít. 

2x15. Cease Fire / Tüzet szüntess

A vulkániak és az andóriaiak tűzszünetet próbálnak kötni, de mivel az andóriai Shran csak Archerben bízik, a kapitány és hajója ezúttal diplomáciai küldetést kap. 

2x16. Future Tense / Jövő idő

Az Enterprise messze túl jár azon a ponton, ahová földi hajó valaha is eljutott, amikor sokkoló felfedezést tesznek: egy idegen hajóra bukkannak, melyben egy emberi holttest fekszik. Mialatt vizsgálódnak, felbukkannak az aggresszív thóliaiak, akik magukénak követelik a hajót.

2x17. Canamar / Canamar

Archert és Tuckert tévedésből letartóztatják és börtönbe vetik a Canamar büntető kolónián.

2x18. The Crossing / Az átkelés

Az Enterpriset elnyeli egy hatalmas idegen hajó, melynek nem-anyagi lényei megszállják a legénység tagjait, hogy tanulmányozzák őket.

2x19. Judgement / Klingoni igazságszolgáltatás

Archer a Klingon Bíróság elé kerül, ahol szökevények segítésével és egy klingon hajó megtámadásával vádolják. Ha elítélik, büntetése életfogytiglani kényszermunka a jeges Rura Penthe aszteroida bányáiban.

2x20.  Horizon / Családi körben

Mayweather meglátogatja szüleit a teherhajójukon, de a látogatást kalózok támadásá szakítja félbe.

2x21. The Breach / Szakadékok

Az Enterpriset egy csoport denobulán geológus evakuálására kérik fel egy bolygóról, ahol egy militáris frakció vette át a hatalmat.

2x22. Cogenitor / Keserű lecke

A legénység egy új fajjal találkozik. Minden rendben megy, amíg Tucker fel nem fedezi, hogy a fajnak van egy harmadik neme is.

2x23. Regeneration / Kiborgok

Egy sarkvidéki kutatócsapat a Földön felfedezi egy különös idegen hajó roncsait, melyben egy még különösebb kibernetikus jellegű lényekre bukkannak, melyek váratlanul élete kelnek, és megtámadják őket.

2x24. First Flight / Múltidézés

Archer visszaemlékszik arra az időre, amikor még tesztpilóta volt az NX programban, és egy társával vetélkedett, melyikük tudja áttörni a 2-es fokozatos sebességhatárt.

2x25. Bounty / A vérdíj

Egy tellarita fejvadász elfogja Archert, hogy átadja őt a klingonoknak, akik vérdíjat tűztek ki a fejére.

2x26. The Expanse / Fenyegető messzeség

Egy rejtélyes idegen űrszonda megtámadja a Földet, milliók halálát okozva. Amikor kiderül, hogy az idegen faj a teljes Föld elpusztítását vette tervbe, az Enterprise a felkutatásukra indul.

A nyomok a rejtélyes Delphic Csillagtérségbe vezetnek, amit a vulkániak egy amolyan „űrbéli Bermuda-háromszögnek” tartanak. Archer nyomába eközben bosszúszomjas klingonok szegődnek.

 

HARMADIK ÉVAD 

3x01. The Xindi / A Xindi

Hat hetes keresés után a Térségben Archerék hírét veszik, hogy egy xindi dolgozik egy közeli bányakolónián. Segítségével talán információhoz juthatnak az ellenséges fajról.

3x02. Anomaly / Anomália

Az Enterprise első ízben kerül szembe a Térségre jellemző tértorzulásokkal, ráadásul fosztogatók támadják meg.

3x03. Extinction / Írmag

Egy dzsungelbolygón elhagyott xindi hajó után kutatva Archer, Reed és Hoshi egy transzformáló vírus áldozatává válnak. 

3x04. Rajiin / Rajiin

A kutatás során Archer megszán egy gyönyörű rabszolganőt, akivel aztán csőstől jönnek a bajok.

3x05. Impulse / Elfojtott indulatok

Az Enterprise egy a Térségben ragadt vulkáni hajó vészjelét fogja. Az átszálló segítő szándékú felderítőcsapatot azonban megtámadja a megőrült legénység.

3x06. Exile / A száműzött

Egy nagyon erős telepata lény segítséget ajánl fel a kutásban, de Hoshit kéri cserébe. 

3x07. The Shipment / A szállítmány

Archer, Reed és Hayer őrnagy behatol egy xindi fegyvergyárba, ahol a Föld elleni fegyvert készítik. 

3x08. Twilight / Álmodtam egy világot

Egy különleges tértorzulás hatására Archer elveszti a képességét, hogy hosszútávú emlékeket alkosson. Évekkel később a jövőben sokkolva tapasztalja meg, mi lett a Föld-Xindi konfliktus vége.

3x09. North Star / Észak csillaga

A hajó egy emberi kolóniát talál a Térségben, melynek lakói a XIX. századi vadnyugat stílusában élnek. 

3x10. Similitude / Két hét az élet

Trip súlyos sérülést szenved és kómába esik. A doktor egy különleges gyógymóddal próbálkozik, ami aztán súlyos etikai problémákat vet fel. 

3x11. Carpenter Street / Carpenter street

Daniels visszaküldi az időben Archert és T’Polt, hogy kiderítsék, mit csinálnak a xindik Detroitban, 2004-ben.

3x12. Chosen Realm / A szent királyság

Egy vallásos szekta túszul ejti az Enterpriset, hogy hitbéli ellenségeik ellen használják fel fegyvereit.

3x13. Proving Ground / Önzetlen segítség

Egy andóriai hajó érkezik a Térségbe, Shran vezetésével, hogy segítsenek megtalálni a xindi szuperfegyvert. 

3x14. Strategem / A nagy alakítás

Archer szemtől szembe találja magát Degrával, a xindi fegyver megalkotójával, és ki akarja szedni belőle, hol található a tömegpusztító eszköz. 

3x15. Harbinger / Előjel

Egy sodrodó hajóban fekvő haldokló idegent találnak, aki nem válaszol a kérdésekre, milyen kísérleteket folytat a faja a Térségben. Eközben Reed összetűzésbe keveredik Hayes őrnaggyal.

3x16. Doctor’s Orders / Doktor a hídon

Phlox kómába helyezi a legénységet, hogy életben tartsa őket, miközben a hajó áthatol egy transzdimenzionális anomálián.

3x17. Hatchery / A keltető

Egy xindi rovar keltetőt találnak egy hajón, amit Archer megpróbál megmenteni. 

3x18. Azati Prime / Azati Prime

Miután megtalálják a xindi szuperfegyvert egy óceánbolygó mélyén, Archer egy öngyilkos küldetésre indul, hogy elpusztítsa.

3x19. Damage / Súlyos károk

A súlyosan sérült Enterprise új szövetségesekre bukkan, miközben T’Polról kiderül egy súlyos titok.

3x20. The Forgotten / Mindazokért

Két magasrangú xindi felajánlja, hogy leállítják a szuperfegyvert, ha Archer be tudja bizonyítani az igazát, mely szerint a Föld nem tervez ellenük ellenséges lépéseket.

3x21. E² / Kétszer ugyanabba a folyóba

Mialatt az Enterprise egy xindi szubtérfolyosót próbál használni, egy bizarr találkozásra kerül sor egy másik Csillagflotta hajóval. 

3x22. The Council / A Tanács színe előtt

Archer szembeszáll a Xindi Nagytanáccsal.

3x23. Countdown / Visszaszámlálás

A xindi szuperfegyver a Föld-ellenes xindi-rovarok kezébe kerül, akik elrabolják Hoshit, hogy megfejtessék vele az indítókódot. Archer és a többi xindi megpróbálják megakadályozni a tervüket.

3x24. Zero Hour / Start

A Föld felé tartó xindi fegyvert egy Archer vezette kis csapat próbálja szabotálni, de a próbálkozás Archer életébe kerülhet. Ezalatt a Térségben az Enterprise T’Pol vezetésével próbál megküzdeni a rejtélyes Gömbépítőkkel, akiknek tevékenysége súlyos következményekkel járhat.

  

NEGYEDIK ÉVAD

4x01-02. Storm Front, I-II. / Viharfront, 1-2. rész

Archer és az NX-01 a Föld múltjában találják magukat, ahol a II. világháború eseményeit megváltoztatta a Temporális Hidegháború.

4x03. Home / Otthon

Az Enterprise hazatér a Földre. A legénység szabadságra megy, T’Pol pedig haza, és magával viszi Tuckert is. 

4x04-05-06. Borderland / Cold Station 12 / The Augments  - Határvidék / A C-12-es űrállomás / A Javítottak

Amikor az Eugenikus Háborúból hátramaradt szuperemberek elrabolnak egy klingon hajót, Archernek alkotójukban, Dr. Arik Soongban kell megbíznia, ha meg akarja őket találni.Vendégszereplő: Brent Spiner. 

4x07-08-09. The Forge / Awakening / Kir’Shara - A katlan / Ébredés / Kir'Shara

Amikor bombatámadás éri a Föld vulkáni nagykövetségét, a nyomozás egy a sivatag mélyén rejtőzkődő vulkáni szektához vezeti el Archert és T’Polt. A szekta szerint a vulkániak eltértek Surak eredeti tanaitól, és e hitükért a hatóságok üldözik őket.

4x10. Daedalus / Daedalus

A hajóra érkezik a transzporter megalkotója, hogy továbbfejlessze művét, de a legénység nem tudja, hogy súlyos titkot rejteget.

4x11. Observer Effect / Semleges megfigyelők

Idegen lények titokban a legénységet tanulmányozzák, hogy hogyan reagálnak egy végzetes vírusfertőzésre.

4x12-13-14. Babel One / United / The Aenar - Rejtélyes támadások / Összefogás / Az aenarok

Az Enterprise egy tellarita nagykövetet visz tárgyalni az andóriaiakkal, amikor vészjelet fognak Shrantól. Úgy tűnik, egy ismeretlen hajó próbálja destabilizálni a tellariták és az andóriaiak viszonyát.

4x15-16. Affliction / Divergence - Rejtélyes eltűnés / Mentalitások összecsapása

Mialatt az Enterprise meglátogatja a Földet a Columbia indítása alkalmából, Phloxot elrabolják a klingonok, és arra kényszerítik, segítsen egy a fajukat fenyegető veszély elhárításában. (A szóbeszéd szerint ebben a részben végre magyarázatot kapunk a klingon fejredők rejtélyére.) 

4x17. Bound / Bűvölet

Hálából az Orion Szindikátussal való tárgyalásokért Archer ajándékba kap három orioni rabszolganőt, akik aztán nem kis felfordulást okoznak a hajón.

4x18-19. In A Mirror, Darkly, I-II. / Párhuzamos dimenzió, 1-2. rész

Teljes egészében a tüköruniverzumban játszódó dupla epizód, ami érdekes módon kapcsolódik a TOS „The Tholian Web” c. epizódjához. Archer, a ISS Enterprise elsőtisztje kierőszakolja a kapitánytól, hogy hatoljanak be a thólián űrbe, melynek mélyén egy különös anomáliát figyeltek meg a műszerek. Az anomália mélyén egy olyan sokkoló felfedezést tesznek, ami jelentősen megváltoztathatja a hatalmi erőviszonyokat. 

4x20-21. Demons / Terra Prime - Démonok / A Tiszta Föld

Egy idegengyűlölő csoportosulás a Földön, a Terra Prime, jelentősen rájátszva az egy évvel ezelőtti xindi fenyegetésre, terrortámadásokkal megpróbálja aláásni a tárgyalásokat, melyek bolygók egy új koalíciójának megalakítását célozzák.

4x22. These Are The Voyages… / Végállomás

William T. Riker, az Enterprise-D elsőtisztje nagy dilemma előtt áll: valamikor a múltban parancsra elkövetett valamit, amire titoktartás kötelezi, és ez akadályozza jelenkori kötelességei ellátásában (a TNG. 7. szezonjabeli „The Pegasus” c. epizód történései előtt vagyunk). A hajó tanácsadónője, Deanna Troi azt javasolja, nézzen meg egy holoprogramot, ami az Enterprise NX-01 utolsó útjáról szól. Archer és legénységének példája talán utat mutathat a bajbakerült első tisztnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://startrekker.blog.hu/api/trackback/id/tr4712534873
süti beállítások módosítása