Magyar Star Trek rajongói blog

StarTrekker

Kirk-Fu, avagy (h)arcművészeti alapok

2017. április 28. - StarTrekker

kirkfu.jpg

Kedves hallgatók, tisztelettel üdvözöljük Önöket a StarTrekker (h)arcművészeti tanfolyamán!

Mai óránk anyaga mindannyiunk kedvenc hőse, „keptin” James T. Kirk által alapított harcművészeti iskola, amit más néven Kirk-Funak is neveznek.

Az új harcművészeti ág alapelemeit az alábbiakban ismertetjük.

1. Ráeséses mellberúgás
Szó szerint értendő. Kirk egyszerűen mellberúgja ellenfelét. Egyszerre, mindkét lábával. Ez ugyan hatékony módszer, hogy földre vigyük az ellenfelet, de gyakran (értsd: mindig) azzal a rajzfilmszerű hatással jár, hogy mi magunk is mellé esünk.

2. A Pusztítás fala
A következő jelenetben Kirk és az andóriai nagykövet küzd meg egymással az Enterprise folyosóján. Bár az andóriai kétségkívül erősebb, Kirk mellett áll a hazai pálya előnye: ő tudja, hogy használja fel a falakat saját helyzete erősítésére. Ahelyett, hogy egyszerűen lerohanná az egy pillanatra elgyengült ellenfelet, a falra veti magát, pontosan belőve azt a pontot, amiről visszapattanva éppen eltalálja az ellenséget. Legalábbis elméletben.

 

Hogy miért az elvileg 400 főt szállító Enterprise legelhagyatottabb folyosóján kell az ilyen ügyeket intézni, nem egészen világos. Persze lehet, hogy azért nem jár senki erre, mert itt már elgyengültek a falak.

3. Az emberi lövedék
Más néven a „vesd-magad-az-ellenfeleidre-vízszintes-helyzetben”. Nevetségessége szigorúan csak látszólagos, a mellékelt ábrán is látható, hogy egyszerre 3-4 emberrel is elbánhatunk.

 

4. Rosszfiú-bowling
Ismét egy érdekes, egyedi technika: az ellenfél hatástalanítása úgy, hogy tekegolyóként gurulva kiütjük a lábait.

 

Ez igen hatásos technika, a videón is látható, hogy a miniszoknyás, piros ruhás biztonsági tiszt ódivatú módon mindössze egy ellenféllel végzett, míg kapitánya a középdöntőbe is bejutott.

 5. Puszi és Pofi
Egy ravasz átverős fogás, ha ellenfelünket egy jól irányzott csókkal kábítjuk el (vagy akár a szájszagunkkal), így terelve el a figyelmét.

 

(Nem, nem tudom, miért visel Kirk melltartót.)

6. Kődobás
Természetesen nem maradhat ki a híres küzdelem a nagymamám otthonkájára emlékeztető ruhadarabot viselő óriásgyíkkal sem, amiben Kirk egy fej nagyságú kődarabot dob gorn ellenfelére, akit ezzel nemcsak, hogy nem üt ki, de úgy feldühít, hogy az válaszul egy Kirk-nagyságú sziklát dob vissza.

 

(Azok a cinikus Youtube-felhasználók, akik ezt a jelenetet "minden idők legrosszabb" verekedős jeleneteként emlegetik, nyilvánvalóan tévedés áldozatai.)

7. Karateütés!
Ha más ötletünk nincs, egy szimpla Karateütés! is megteszi. Hátulról halkan megközelítjük az ellenfelet, majd bevetjük a Karateütés!-t. A Karateütés!-t a nyak hátsó felére, vagy a vállra, vagy úgy általában az ellenfélre kell bevinni, aki ettől azon nyomban látványosan megbénul. Sajnos csak epizódszereplőkön működik (ezt a küzdelem előtt feltétlenül érdemes tisztázni).
A fogást az Enterprise számos tisztje és legénységi tagja alkalmazza, a mellékelt ábrán McCoy doktor előadásában láthatjuk. Nem kétséges, hogy Kirk senseitől tanulta.

 

Az alábbi rajongói videóban (amit nyilván egy profi harcművész készített tanulási/tanítási célzattal) még pár további lélegzetelállító fogást is megfigyelhetünk: Legvégül pedig maga a "Shat" ad bunyózási tanácsokat (lehetséges, hogy a fenti fogások csak kaszkadőrökkel szemben működnek - a kockázatok és mellékhatások tekintetében...)

 

Ennyit mára, szorgalmas gyakorlást kívánunk!

Váljék egészségükre!

A bejegyzés trackback címe:

https://startrekker.blog.hu/api/trackback/id/tr712459563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása