Magyar Star Trek rajongói blog

StarTrekker

Új szereplők a Star Trek Discoveryben

2017. április 30. - StarTrekker

star-trek-discovery-back.jpg

Korábban írtunk a Discovery szereplőiről (sőt, az íróiról is), de azóta a CBS bejelentett még egy párat. Újabb Csillagflotta-tisztek és klingonok érkeztek (kult-háttérrel és anélkül) a Sorozatba, Ami Talán Már Soha Nem Készül El. A lapozás után megismerhetjük őket is.

 Shazad Latif

shazad-latif.jpg

Karaktere: Tyler hadnagy, a Csillagflotta tisztje.

Őt korábban egy klingon szerepére írták ki, úgy látszik, változás történt. Ez első pillantásra aggasztónak tűnhet, de annak idején Deanna Troi és Tasha Yar szerepét is megcserélték a TNG-ben, és ma már el sem tudnánk képzelni másként. Csak akkor még ez nem derült ki korábban, mert nem volt internet...

Rekha Sharma

rekha_sharma.jpg

Karaktere: Landry parancsnok, a USS Discovery biztonsági tisztje.

"Geek tévénézők" számára leginkább a Battlestar Galacticából lehet ismerős (ő volt az egyik cylon). Hosszabb szerepe volt még a The 100-ben (aminek egyébként a BSG-hez hasonló mélységeket tulajdonítanak egyes kritikusok). Egy csomó sorozatban voltak egyepizódos szerepei (pl. Nikita, Once Upon a Time in Wonderland, Supernatural), érdekesség, hogy a Star Trek Continues című rajongói sorozat jelenleg legutolsó részében is szerepelt.

Kenneth Mitchell

kenneth_mitchell.jpg

Karaktere: Kol, klingon parancsnok.

Shazad Latiftől "megörökölt" szerep. A Jericho, az Astronaut Wives Club, és a Frequency című sorozatokban való szereplését emeli ki a CBS sajtóközleménye, de volt nagyobb szerepe a Ghost Whispererben és az Odyssey 5 című sorozatban, Manny Coto (Star Trek: Enterprise) rövid életű kult-klasszikusában.

Clare McConnell

clare_mcconnell.jpeg

Karaktere: Dennas, klingon vezető.

Clare McConnell filmográfiája igen rövid: egy 2016-os rövidfilmet kivéve a Dim the Fluorescent című filmben volt látható. Torontóban él, sokat dolgozik színpadon, szkeccsekben és improvizációs darabokban játszik. De itt van például a "Wisdom" című (nagyon) rövidfilm, amit a torontói "TIFF x Instagram" rövidfilmfesztiválra nyújtottak be (ezen egy film maximum 60 másodperces lehet). Hogy ebből a kedves arcú lányból hogy lesz klingon, én el nem tudom képzelni...

Damon Runyan

damonrunyan.jpg

Karaktere: Ujilli, klingon vezető.

Tévében szintén sokat dolgozó színész, némi rendezői affinitással (4 rövidfilmje van író-rendezőként). A Suits, a Supernatural, és a Gangland Undercover című sorozatokban volt több szerepe, de emellett úgy látszik, kedveli a rövidfilmeket is, mert több is szerepel a filmográfiájában.

Rainn Wilson

rainn_wilson.jpg

Karaktere: Harry Mudd, a TOS egyik fanfavorit vendégszereplője ("Mudd's Women", "I, Mudd"), de a karakter szerepelt a TAS egyik epizódjában is ("Mudd's Passion"). Nem tudjuk, hány részben szerepel, valószínűleg nem lesz reguláris szereplő.

Az Office című sorozat amerikai változatában, Dwight Schrute szerepében lopta be magát a közönség szívébe. Az viszont kevésbé ismert, hogy a Galaxy Questben is volt egy parányi szerepe. Komikusi vénája egészen biztosan jól jön majd Harry Mudd szerepében, akire még ráadásul hasonlít is...

harcourt_fenton_mudd.jpg

Az eredeti Harry Mudd

rainnnwilson-galaxyquest.jpg

Rainn Wilson a Galaxy Questben

 

A sorozat bemutatójáról továbbra sem tudni semmit. Mindenesetre nem segít, hogy újabb hollywoodi írósztrájk van kilátásban, ami egy éppen készülő sorozatnak egész biztosan nem tesz jót. Tovább információk se nagyon vannak, a mostaniakkal együtt már 18 színészt jelentettek be, akiknek a szerepéről csak ilyen egysorosokat tudunk (kötve hiszem, hogy mindenki főszereplő lenne).

Szóba került, hogy Michael Dorn játszaná Worf valamilyen felmenőjét (mint a Star Trek VI-ban), de mint kiderült, sajnos ez nem volt igaz. Dorn annyit nyilatkozott, hogy valóban volt megkeresés, de olyan alacsony gázsit ajánlottak neki, amit nem tudott elfogadni.

A forgatás viszont biztosan folyik, és az első (még ha nem is teljes) csoportkép is megérkezett, igaz, nem "hivatalos" forrásból, hanem Chris Obi instagramjáról:

star-trek-discovery-cast.jpg

A képen balról jobbra: Jason Isaacs, Michelle Yeoh, Chris Obi, Sonequa Martin-Green, Green férje, Kenric, Doug Jones, James Frain és Shazad Latif.

A cikk végére még egy kép Rainn Wilsonról, amin láthatjuk micsoda átütő lelkesedéssel vett részt a 2009-es Star Trek-film premierjén:

rainn_wilson-st2009premiere.jpg

Ne felejtsétek el lájkolni a blog Facebook-oldalát, ahol a legfrissebb cikkekről értesítést kaphattok, és ahol az olyan pletykákat is megírjuk, amiket másnap cáfolnak...

A bejegyzés trackback címe:

https://startrekker.blog.hu/api/trackback/id/tr6312468841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DewCee 2017.04.30. 22:12:13

"leginkább a Battlestar Galacticából lehet ismerős (ő volt az egyik cylon)" - A "Roslin kampányfőnöke" talán kevésbé spoileres szerep megjelölés lett volna :D

StarTrekker · http://startrekker.blog.hu 2017.04.30. 22:35:21

@DewCee: az utolsó rész is már 8 éve volt. Valahol abba kell hagyni a hímestojáson lépkedést.

DewCee 2017.05.02. 20:02:13

@StarTrekker: újoncok mindig vannak, akik későn fedeznek fel egy filmet vagy sorozatot, amely gyakran összefügg az adott mű sequel/remake/reboot következtében történő ismételt köztudatba kerülésével. Például amikor még kadét voltam a Csillagflotta Akadémián... akarom mondani középiskolás kollégista voltam, mindenki tudta rólam hogy mekkora rajongó vagyok, de mivel akkoriban többnyire csak a TOS filmek voltak láthatóak a tévében, senki nem értette hogy mi olyan jó ebben az "ócska" filmsorozatban, amibe jó ha csak belekukkantottak és felszínes apróságok maradtak meg nekik belőle. Aztán eltelt jó pár év, jött a JJ-féle reboot és a nagy hype körülötte, a Star Trek hirtelen "menő" lett (itthon is), és azok közül akik anno sziporkázó Spock-os poénokkal ugrattak, többen is megkerestek hogy pl. milyen sorrendben érdemes nézni a sorozatokat, stb. Bár a BSG maga is egy viszonylag friss reboot, többször is felröppent a hír egy készülő mozifilmes változatról, amelyet egyelőre lesöpörtek az asztalról, ennek ellenére nem kizárt hogy néhány éven belül a projekt megvalósul, amely vonzóvá teheti a 2004-es (vagy akár az 1978-as) sorozatot olyanok számára, akik eddig nem találkoztak vele. Ha ők eközben véletlenül ezt a blogot olvasgatnák (mert mondjuk a Disco is akkorára a 7. évadjában járó sikerszéria lesz), előfordulhat hogy több információt kapnak a BSG végkifejletéről mint a DSC kezdeteiről :)
süti beállítások módosítása