Magyar Star Trek rajongói blog

StarTrekker

A kapitányi székbe ülhetünk az új Star Trek-társasjátékban

Magyar tervezőtől érkezik a Captain's Chair

2024. július 03. - StarTrekker

star-trek-captains-chair---cover.webp

Mindig öröm, amikor az embernek két hobbija összetalálkozik. A Star Trekes társasjátékokkal ezen az oldalon is foglalkoztunk már (meg az előző blogon is, ami sajnos már nem elérhető), most azonban egy igazán lelkesítő társasdobozról adhatunk hírt, aminek az egyik alkotója egy neves magyar társasjáték-designer: Turczi Dávid.

star-trek-captains-chair---game-example_20_1_1024x1024.webp

Tovább

Bryan Fuller mesterkurzusán jártunk

bryanfuller.jpg

Bryan Fuller neve talán kevésbé ismert az "új-nemzedék-kori" Star Trek írói közül, de amellett, hogy számos emlékezetes Star Trek-epizódot írt, több fantasztikusan jó sorozat is fűzödik a nevéhez, mint például a Halottnak a csók (Pushing Daisies), a Hannibal és az Amerikai istenek. Mivel épp Magyarországon forgat filmet, a Nemzeti Filmintézet jóvoltából tartott egy mesterkurzust a Puskin Moziban, melyen mi is részt vettünk.

Tovább

Hogyan változott a Star Trek idővonala a Strange New Worlds legújabb részében?

A "Tomorrow and Tomorrow and Tomorrow" meglepő húzása

203-laan-kirk-02.jpg

A Strange New Worlds második szezonjának harmadik része első látásra egy La'an központú karakterdráma egy kis időutazással megspékelve, de közelebbről megnézve nagyon nagy hatással van az eddig ismert Star Trek-univerzumra nézve. A tovább mögött borzasztó SPOILEREK között elemezzük a hatalmas (és egyben iszonyúan szórakoztató) fejleményeket. TÉNYLEG csak akkor lapozz, ha láttad az epizódot!

Tovább

Prodigy epizódismertetők

star-trek-prodigy-logo-1.jpg

A Star Trek: Prodigy egy kifejezetten gyerekeknek szánt számítógép-animációs rajzfilmsorozat, ami egy csapatnyi tinédzserről szól, akik a Delta-kvadránsban egy csillagflottás tréninghajón kalandoznak. A hajó része egy mesterséges intelligencia is, ami egy "hologram-Janeway" képében segíti a szedett-vedett társaságot.

A sorozat a Nickelodeonra szánták, de a Paramount+ streamszolgátatásán mutatkozik be. Nálunk a Nickelodeon csatorna műsorán látható, "Star Trek: Protostar" címen, magyar szinkronnal.

Tovább

"Your words are beautiful"

shatner_bezos.png

Szerda este. Az egyik csatornán két politikus vitatkozik arról, milyen „zöld” intézkedéseket vezetne be, ha kormányra kerülne (óvatosan persze, nehogy felzaklassák a választókat), egy másik „kommcsatornán” pedig William Shatner beszél a Blue Origins rakétafellövése előtt egy pár nappal rögzített videófelvételen arról, hogy Jeff Bezos és cége milyen fontosnak tartja a környezetvédelmet, és hogy keményen küzd a klímaváltozás és annak hatásai ellen.

Tovább

A 2021-es Star Trek Nap bejelentései

startrekday.jpg

Szeptember 8. a Star Trek "szülinapja" (ekkor került adásba a TOS első része, 55 évvel ezelőtt). Egy ideje hagyomány lett, hogy a stúdió egy online bulival ünnepelje a napot. Összeszedtük a legfontosabb híreket és információkat, amiket megtudtunk.

Tovább

100 éve született Gene Roddenberry, a Star Trek megálmodója

a31f40b62299141668d57cea31281ac24a6c04c8.jpg

Trekkerként nem volt számomra egyszerű feladat, de a jeles évforduló alkalmából igyekeztem elfogulatlan megemlékezést írni Gene Roddenberryről, aki hetven életéve alatt sok kalandot élt át, szakmai sikereket és kudarcokat, írótársai elismerését és gúnyolódását. Aki kivételes empátiája ellenére csapodár életet élt, de reményteli jövőképétől máig nem tudunk szabadulni.

Tovább
süti beállítások módosítása