Magyar Star Trek rajongói blog

StarTrekker

Bejelentettek egy újabb Star Trek-sorozatot

Jön a Strange New Worlds!

2020. május 30. - StarTrekker

snw_stars.png

Már régóta a levegőben lógott, de most már hivatalos: saját sorozatot kap a Discovery legnépszerűbb vendégkaraktere.

A Star Trek: Strange New Worlds a CBS All Access legújabb élőszereplős Trek-sorozata lesz. A széria a TOS előtti tíz évben játszódik majd, és Pike kapitány és legénysége kalandjait követi nyomon a USS Enterprise fedélzetén. Főszereplőkként láthatjuk majd a Discovery 2. évadában megismert karaktereket: Pike kapitányt (Anson Mount), Number One-t (Rebecca Romijn) és Mr. Spockot (Ethan Peck).

Az új Pike-sorozatról már hónapok óta terjedtek pletykák (amiket a producerek se nagyon siettek cáfolni), a különböző interjúkban elejtett megjegyzésektől kezdve, a nagy conventionökön zavart mellébeszélésekig, a bejelentés ezeknek vet most véget.

A CBS egy rövid beharangozó videót is közzétett, amiben természetesen még semmi sem látható, de a főszereplők elmondják, hogy az új sorozattal a rajongók igényeinek szeretnének eleget tenni, ezért jött létre, és ezért nagyon hálásak. Az új sorozatot klasszikus Star Treknek ígérik, pozitív jövőképpel, amire a mostani időkben különösen szükségünk van.

Hogy a jó híreket tovább tetőzzük, pár nappal a bejelentés után Akiva Goldsman, a sorozat egyik producere interjút adott a Variety magazinnak, ahol elmondta, hogy a Strange New Worlds epizodikusabb jellegű lesz , lesznek ugyan átívelő történet- és karakterszálak, de a történetek jobban le lesznek zárva, mint például a Discovery és a Picard esetében. Ugyan lesz szerializáció, mint mondjuk a DS9-ban, de a sorozat tónusában inkább az eredeti sorozatra hasonlít majd, mint a DS9-ra.

no_sp_q_a.jpg

Number One és Spock a "Q&A" c. Short Trek-epizódban

A sorozat Amerikában a szokásos módon a CBS All Access streamszolgáltatón lesz látható, nemzetközi terjesztésről egyelőre nincs hírünk, de valószínűleg valaki mindenképpen le fog csapni rá. Hogy mikor érkezik, azt sem tudhatjuk még, az biztos, hogy még van pár dolog előtte: idénre várjuk a Discovery 3. évadát és a Lower Deckset, jövőre a Picard 2. évét, egy másik rajzfilmet és egy Section 31-széria is előkészítés alatt áll.

A magam részéről én rendkívül örülök, hogy a Star Trek visszatérni látszik a gyökereihez. Plusz még Pike kapitány karakterét szerettem a legjobban a Discovery 2. évadában, úgyhogy az összes készülő Trek-projektből ezt várom a leginkább.

214-enterprise-finale-pike.jpg

Pike a kapitányi székben

 

A bejegyzés trackback címe:

https://startrekker.blog.hu/api/trackback/id/tr8115729424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása