Magyar Star Trek rajongói blog

StarTrekker

Star Trek-koncert Prágából

2018. október 19. - StarTrekker

zenekar.png

A Prágában évente megrendezett filmzene-fesztiválon 2016 novemberében egy külön koncerttel tisztelegtek a Star Trek 50. évfordulója előtt.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, én nagyon szeretem a filmzenéket: egyfajta átmenet a könnyű- és a komolyzene között, ami a sajátján kívül a hozzá tartozó film érzelmi hangulatát is megidézi. Itthon is egyre többször találni élő filmzenei koncerteket, amik mindig emlékezetesnek bizonyultak, valahányszor kilátogattam egyre.

Sajnos egész estés Star Trek-koncertet idehaza még nem rendeztek (bár egy Jerry Goldsmith azért összejött!), ezért is roppant irigylem a cseh Star Trek-rajongó kollégákat, nekik ugyanis megadatott ez az élmény.

 

star_trek_rudolfinum-poster.jpg

 

A 2016. november 2-án a prágai Rudolfinum Dvorak-termében rendezett koncerten 13 Star Trek-film és 6 tévésorozat zenéjéből válogattak, de még az abban az évben bemutatott Star Trek Beyondból is sikerült egy tételt megszerezniük. A cseh trekkerek pedig vevők voltak a dologra: teltházban gyűltek össze, hogy nagyzenekaron hallgassák meg kedvenc dallamaikat.

Az élményt a KinoCirkus nevű vizuális művészcsoport által készített lézervetítés teszi teljessé (mennyivel jobb ötlet, mint pusztán videóklipeket vetíteni a zenekar mögé!).

A koncert bevételeinek egy részét jótékony célra, a rákkutatás támogatására ajánlották fel a szervezők.

És amiért mindezt írom: nemrégiben a YouTube-ra is felrakták a rendezvény felvételét, csodálatos HD-minőségben. Ha van kedvetek, nézzetek bele, de úgyis úgy fogtok járni, mint én: ott ragadtok másfél órára.

A bejegyzés trackback címe:

https://startrekker.blog.hu/api/trackback/id/tr9014306495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása