Magyar Star Trek rajongói blog

StarTrekker

Star Trek-színészek a HungaroConon!

2018. október 16. - StarTrekker

hungarocon-trekactors.jpg

Október 27-én kerül megrendezésre a HungaroCon Sci-Fi Találkozó, melynek vendége lesz két Star Trek-színész is!

Nagyon ritkán fordul elő (bár azért néha előfordul), hogy Star Trek-sorozatok szereplői Magyarországra látogassanak, és megismerkedjenek a magyar rajongókkal. Az SFPortál és a Magyar Star Trek Klub szervezésében most ismét egy ilyen találkozóra kerül sor. Már persze, ha ti is eljöttök...!

Eric Menyukot a Star Trek Az új nemzedék (TNG) három epizódjában láthattuk. Ő volt az Utazó, egy különös, idegen lény, aki pusztán gondolatai erejével hihetetlen távolságokra röpítette az Enterprise-t. Érdemes még tudni róla, hogy annak idején versenyben volt Data szerepére, ami a végén közte és Brent Spiner között dőlt el. Star Trekes szereplései mellett játszott színházban (sok más trekes színészhez hasonlóan Shakeaspeare-t is), illetve kisebb szerepeket kapott olyan sorozatokban, mint például a Melrose Place, a Night Court, a Rém rendes család, és a Falcon Crest. Érdekes módon viszonylag sokszor játszott ügyvédet, ami lehet, hogy predikatívnak bizonyult, mert miután felhagyott a színészettel, jogász lett: sérült gyerekeket képvisel és gyerekek oktatási jogaival foglalkozik.

Dominic Keatinget aligha kell bemutatni egy Star Trek-rajongónak: 4 évig játszotta Malcolm Reedet a Star Trek Enterprise-ban. Dominic Angliában született, és kezdett színészkedni (bár történelemből diplomázott), első szerepe egy Vidal Sasoon tévéreklám volt. Sok tévés szerep után kiköltözött Amerikába, és vegyesen filmekben és sorozatokban vállalt szerepeket. Olyan tévészériákban tűnt fel, mint a Buffy The Vampire Slayer, a Poltergeist The Legacy, a Hősök, vagy A szökés. Videójátékosok a hangját ismerhetik, ugyanis szinkronizált az Epic Mickey, a Destiny, a World of Warcraft és a Diablo III című játékokban is.

A HungaroConon a különböző Star Trek-sorozatok készítéséről mesélnek nekünk, ahogy azokat a saját szemszögükből megtapasztalták, de bármilyen nézői kérdésre is szívesen válaszolnak majd színes karrierjükből. Autogram kérésre és közös fénykép készítésre is lehetőség nyílik valószínűleg.

Az időpont: 2018. október 27., szombat

A helyszín: Bara Hotel Rendezvényközpont, 1118 Budapest, Hegyalja út 34-36.

Érdemes feliratkozni az esemény Facebook-oldalára, sok egyéb érdekes "scifis" programmal is készülnek a szervezők. Lesznek különböző tudományos, ismeretterjesztő és kulturális előadások, filmvetítések és könyvdedikálások is. És persze egy csomó trekker is... Gyertek sokan és eredményesen! ;-)

FRISSÍTÉS: Sajnos Eric Menyuk időközben visszamondta a rendezvényt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://startrekker.blog.hu/api/trackback/id/tr5214305499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mrs Broccoli 2018.10.18. 17:08:58

hát nagyon sajnálom, nekem ez kimarad :( kicsit későn derült ki, hogy ennyire izgi kesz.
süti beállítások módosítása