Magyar Star Trek rajongói blog

StarTrekker

Őrségváltás a Buckingham Palota előtt

2017. június 26. - StarTrekker

orsegvaltas.jpg

A Buckingham Palota Londonban a Brit Királyi Család hivatalos rezidenciája, melyet minden évben turisták ezrei keresnek fel. Az egyik nagy látványossága a hivatalos őrségváltás, melynek hagyománya több évszázadra tekint vissza. Jelenlegi helyszínén 1837 óta rendezik (azóta, mióta ez a hivatalos rezidencia). Hogy mit keres mindez egy Star Trek-rajongói blogon?

A kulcsszó: a zene. Egyes napokon az őrségváltást zene is kíséri, amit természetesen egy teljes, egyenruhás katonazenekar szolgáltat. A repertoár meglehetősen széles, néha egész meglepő dolgokat is játszanak, ha kell, persze alaposan áthangszerelve.

Pár éve, egy hűvös későtéli-koratavaszi napon az alábbi, szerintem a blog olvasóinak meglehetősen ismerős dallamokkal álltak elő:

A bejegyzés trackback címe:

https://startrekker.blog.hu/api/trackback/id/tr4512594899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása