Magyar Star Trek rajongói blog

StarTrekker

Star Trek Continues

Egy rajongói sorozat, ami majdnem olyan jó, mint az eredeti

2017. június 23. - StarTrekker

startrekcontinues_crew.jpg

A kép szereplői furcsán ismerősnek látszanak... vagy mégsem?

A Star Trek Continues című rajongói websorozat készítői nem kevesebbet tűztek ki maguk elé, hogy az eredeti Star Trek-sorozat szellemiségét megidézve készítsenek új Star Trek-epizódokat. Munkájukat hihetetlen lelkesedéssel, és minden részletre kiterjedő alapossággal végzik, elképesztően látványosan hozva az eredeti sorozat '60-as évekbeli hangulatát.

A Star Trek Continues ott folytatja a történetet, ahol a Star Trek eredeti sorozata 1969-ben abbahagyta: Kirk kapitány és legénysége folytatja az ötéves küldetést, hogy új életformákat, új civilizációkat fedezzen fel, és hogy eljusson oda, ahová még ember nem merészkedett.

A sorozat Vic Mignogna színész-rendező szüleménye, aki "civilben" szinkronszínészként dolgozik (főként japán animék amerikai változataiban szinkronizál), és gyerekkora óta Kirk kapitány szeretett volna lenni. Így hát felnőttkorában becsatlakozott az Amerikában igencsak aktív rajongói film-szcénába, aminek az lett az eredménye, hogy 2012-ben kis csapatával nekilátott, hogy folytatást csináljon a Star Trek eredeti sorozatának. A dolgot olyan komolyan vették, hogy a hozzáférhető tervrajzok alapján a sorozat eredeti díszleteit is újraépítették.

startrekcontinues_mignogna.jpg

Vic Mignogna a jellegzetes Shatner-pózban

Kirk kapitány szerepét "természetesen" magára osztotta, kollégái és ismerősei közül verbuvált további szereplőket. Így került például Sulu szerepébe Grant Imahara a Mythbustersből, vagy Chris Doohan (James Doohan, az eredeti Scotty fia) Scotty szerepébe.

A sorozat az eredeti széria stílusát próbálja utánozni díszletekben, jelmezekben, fényképezésben, színészi játékban és történetmesélésben is (tegyük hozzá elég sikeresen). Más, legtöbb korábbi rajongói filmmel ellentétben történeteik nemcsak akcióra szorítkoznak, hanem a Trek tradícióihoz méltóan mondani is akarnak valamit. Olyannyira, hogy még Rod Roddenberry, Gene Roddenberry fia is elismerően nyilatkozott róluk.

Az első részt 2013 tavaszán mutatták be egy rajongói találkozón, majd felkerült a webre is. A siker elég nagy volt, ezért a további epizódok finanszírozásához közösségi gyűjtést indítottak a Kickstarteren (a kampányt "Kirkstarter"-nek nevezve), ami majd még két további gyűjtési akció követett.

startrekcontinues_conference_room.png

A tárgyaló az ismerős monitorokkal

Időközben azonban a CBS/Paramount változtatott a rajongói filmekkel kapcsolatos hozzáállásán a nagy port felvert Axanar-film kapcsán, így az újonnan bevezetett szabályozás miatt a sorozat idén leállni kénytelen. De szomorkodni azért nincs ok, hiszen készült 11 remek epizód (amiből még idén hátravan még három), amelyek ugyan néha-néha kicsit esetlenek, de akkor is remekül idézik fel az eredeti sorozat báját.

A sorozat epizódjai megtekinthetők a Star Trek Continues weboldalán, a Magyar Star Trek Klub lelkes önkénteseinek köszönhetően magyar felirattal is nézhetők.

Íme egy rövid epizódismertető, linkelve a sorozat epizódjait.

E01: The Pilgrim of Eternity / Az örökkévalóság zarándoka

Apolló, a görögök egykori istene, aki korábban már találkozott az Enterprise legénységével visszatér. Bár öregedett, semmit veszített isteni képességeiből, de arroganciájából sem… (A TOS: "Who Mourns for Adonais?" c. epizódjának folytatása.)

Különleges vendégszereplők: Michael Forest (Apollo, TOS: "Who Mourns for Adonais?"), Jamie Bamber (Battlestar Galactica), Marina Sirtis (mint számítógéphang).

E02: Lolani / Lolani

Egy bajba került tellarita hajó egyetlen túlélője nem más, mint a híres orioni rabszolgalányok egyike. Érkezése egy súlyos morális dilemma elé állítja Kirk kapitányt és legénységét.

Különleges vendégszereplők: Lou Ferrigno (The Incredible Hulk (tévésorozat)), Daniel Logan (Star Wars: Attack of the Clones), Erin Gray (Buck Rogers in the 25th Century).

 

E03: The Fairest of Them All / Tükör a tükörben

Spock a tüköruniverzumban olyan választás elé kerül, ami mindörökre megváltoztathatja a Terrán Birodalom jövőjét. (A TOS: "Mirror, Mirror" c. epizódjának "folytatása".)

Különleges vendégszereplő: Michael Dorn (mint számítógéphang).

E04: The White Iris / A fehér írisz

Miközben Kirk kapitányt bűntudat gyötri múltbéli cselekedetei miatt, egy idegen világ sorsa forog kockán.

Különleges vendégszereplők: Colin Baker (Doctor Who), Adrienne Wilkinson (Xena: Warrior Princess).

E05: Divided We Stand / Megosztva, de győztesen

Kirk és McCoy visszakerül az időben az amerikai függetlenségi háborúba, mialatt egy idegen vírus fertőzi meg az Enterprise számítógépét.

E06: Come Not Between the Dragons / "Ne jöjj a sárkányok közé"

Egy különös, bajba került lény kerül az Enterprise-ra, akinek üldözőjének hatására a legénység egymásnak esik.

Különleges vendégszereplő: Gigi Edgley (Farscape).

E07: Embracing the Winds / A változás szele

Kirköt és Spockot berendelik egy csillagbázisra, ahol egy olyan komoly etikai dilemmával szembesülnek, amit a Csillagflotta Parancsnokság alapjait rengeti meg. Ezalatt az Enterprise egy mentőakcióban vesz részt.

Különleges vendégszereplők: Clare Kramer (Buffy The Vampire Slayer), Erin Gray (Buck Rogers in the 25th Century), Marina Sirtis (mint számítógéphang).

E08: Still Treads the Shadow / A vén tengerész

Az Enterprise egy rég elveszett csillaghajót talál egy interfázikus portál szélén, fedélzetén egy valószínűtlen utassal.

Írta: Judy Burns (TOS: "The Tholian Web").

Különleges vendégszereplő: Rekha Sharma (Battlestar Galactica, Star Trek Discovery).

 

E09: What Ships are For / Hajó a kikötőben

Kirk egy olyan társadalom megsegítésével küzd, melynek lakói egy nagyon különleges módon látják elszigetelt világukat.

Különleges vendégszereplő: John deLancie (TNG/DS9/VOY), Mark Rolston (Aliens, Robocop 2, The Shawshank Redemption).

 

E10: To Boldly Go (Part One) / "Eljutni oda..." 1. rész

Az Enterprise utolsó küldetésén visszatér oda, ahol Kirk ötéves küldetése elkezdődött. 

A sorozatfinálét a neves scifi-író, Robert J. Sawyer írta.

E11: To Boldly Go (Part Two) / "Eljutni oda..." 2. rész

A USS Enterprise ikonikus küldetése véget ér, ahogy Kirk és legénysége megküzd utolsó ellenfelével.

 

Ha esetleg újra tribblik kezdenének garázdálkodni a gépházban, és nem láthatóak a videók, értesíts!

Addig is, amíg visszakerülnek, megnézheted őket a Star Trek Continues weboldalán. De elérhetőek a team YouTube- és Vimeo-csatornáin is (a magyar felirat ezeken is megtalálható).startrekcontinues_crew.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://startrekker.blog.hu/api/trackback/id/tr9612559427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sunsetjoy · http://retemu.blog.hu 2017.11.15. 18:38:20

Én azt mondom, EZ, a Star Trek Continues az eredeti sorozat negyedik évadja.
Csak így, egyszerűen.

wmitty · http://utanamsracok.blogspot.com 2021.02.12. 19:18:55

Tökéletes folytatás, gyakorlatilag úgy tudtam (és tudom újból) végignézni, mintha tényleg a régit/eredetit látnám.

Egy kérdés: vajon van-e mód mind a 11 részt letölteni a magyar felirattal együtt?
Mert a YouTube-ról, ugye, nem lehet (csak felirat nélkül), beégetett felirattal az Indavideón van fent, de csak az első epizód...
süti beállítások módosítása