Magyar Star Trek rajongói blog

StarTrekker

A Star Trek Discovery szereplői

2017. március 14. - StarTrekker

 disco-chair.png

Az előző részek tartalmából ( ;-) ): először megnéztük, mit tudunk a Discoveryről, aztán megismertük az írószoba lakóit. De vajon kik keltik életre a forgatókönyveket, kiknek fogunk szurkolni minden héten? Valakinek bele kell ülnie a kapitány székbe is... Nézzük meg, kiket jelentettek be eddig!

Jason Isaacs jason-isaacs.jpg

Karaktere: Lorca, a USS Discovery kapitánya. Bryan Fuller nyilatkozatai alapján viszont most nem a kapitány lesz a főszereplő.

Korábbi nagyobb filmjei: Halálhajó (Event Horizon), Sárkányszív, A hazafi, Sólyom végveszélyben, és ő volt Lucius Malfoy a Harry Potter-filmekben. Hangja volt egy karakternek a Star Wars: Lázadókban, ő volt a főszereplője az Awake című sorozatnak (ebben egyébként nagyon jó, nézzétek meg!). A The OA c. sorozata nemrég került fel a Netflixre.

Sonequa Martin-Green

sonequa_mg-.jpg

Karaktere: Rainsford parancsokhelyettes (lieutenant commander) Michael Burnham, a USS Discovery első tisztje. Ő a főszereplő.

Legismertebb szerepe: Sasha Williams a The Walking Dead-ben, de volt hét epizódja az Egyszer volt, hol nem volt-ban (Once Upon a Time), és nyolc az A férjem védelmében (The Good Wife)-ben is.  A The Walking Dead-beli szerepét elvileg tovább viszi (mondjuk szerintem a rajongók kezdjenek aggódni).

Pletykák szerint nagyon nehéz volt a casting erre a szerepre, és sokáig eltartott, ami állítólag nagy feszültséget okozott a CBS-nél, és hozzájárult a sorozat (akkor még májusig történő) elhalasztásához.

Doug Jones doug-jones.jpg

Karaktere: Saru hadnagy, a USS Discovery tudományos tisztje. Egy korábban nem látott, új idegen faj képviselője.

Korábban láthattuk őt a Buffy The Vampire Slayer-ben, a Falling Skies-ban, a Hellboy-ban, a Pán labirintusában, mindegyikben gumimaszkban. Állítólag már nagy rajongótábora van scifi-horror körökben a hasonló, maszkos szerepei miatt. Tekintve, hogy a Discoveryben egy új, idegen fajt játszik, szerintem az arcát a fenti képen láttuk egy jó darabig utoljára.

Anthony Rapp anthony-rapp.jpg

Karaktere: Stamets hadnagy, a USS Discovery tudományos tisztje, asztromikológus (gombaszakértő).

Főleg a Broadwayen dolgozó színpadi színész, a Rent című musical színpadi és filmes változatában is játszott. Filmográfiájában rengeteg apró tévés szerep, viszont szembeötlő egy érdekes egybeesés: szerepelt az Egy csodálatos elmében, aminek forgatókönyvéért Oscart kapott Akiva Goldsman.

Az asztrogombák szakértésére vonatkozó kaján vicceket most inkább nem sütöm el.

Mary Wiseman marywiseman.jpg

Karaktere: Tilly, a Csillagflotta Akadémia kadétja, aki a végzős évét tölti a USS Discovery-n.

A Juilliard Schoolban nemrég végzett színésznő. Kisebb színházi és tévés szerepek után landolt a sorozatban.

Michelle Yeoh

michelle_yeoh.jpg

Karaktere: Georgiou, a USS Shenzhou kapitánya.

Jason Isaacs-hez hasonlóan szintén „felkapod-a-fejedet”-típusú szereposztás. Yeoh a Tigris és sárkány egyik főszereplője volt, de szerepelt az A holnap markában című James Bond-filmben is. A kemény csajos „karatetigris”-imázsát csak növeli egy vendégszerep a Kung-fu Panda 2-ben. :-) Az utóbbi időben a Marco Polo című Netflix-sorozatban láthattuk.

Maulik Pancholy

maulik_pancholy.jpg

Karaktere: Dr. Nambue, a USS Shenzhou orvosi főtisztje.

Szerepelt a 30 Rockban és a Weeds-ben, egy részben a The Good Wife-ban. Ő az egyik hang a Phineas és Ferb című rajzfilmsorozatban. Egy érdekes színházi szerepe: Shakespeare Makrancos hölgyének címszerepe - ez egy olyan színházi előadás volt, ahol az összes szerepet férfiak játszották.

Sam Vartholomeos sam_vartholomeos.jpg

Karaktere: Connor zászlós, aki a Csillagflotta Akadémiáról frissen került a USS Shenzhou-ra.

A sajtóközlemény szerint szerepelt a The Secret Life of Walter Mitty-ben és a The Following-ban. Nem tudom mekkora szerep lehetett, az imdb-n nem szerepel semmi.

Terry Serpico terry_serpico.png

Karaktere: Anderson Csillagflotta admirális.

Filmográfiájában egy-két epizódos sorozatszerepek (köztük egy rész a Limitless-ben), hosszabb szerepek az Army Wives és a The Inspectors c. sorozatokban, de ezeket errefelé nem nagyon láthattuk. Mégis, egy „valahol-már-láttam”–típusú arc.

James Frain

james_frain.jpg

Karaktere: Sarek nagykövet, az ismert és szeretett vulkáni figura, Spock apja. A szerepet a TOS-ban, az eredeti legénységes mozifilmekben és a TNG-ben Mark Lenard játszotta. Úgyhogy az elvárások nagyok. Mondjuk a füle ránézésre megvan hozzá...

Őt sok mindenben láthattuk mostanában: ő volt Ferdinand Chevalier az Orphan Black-ben, Theo Galavan/Azrael a Gothamben, Leet Branis az Agent Carterben, de szerepelt a True Detective-ben, és a Tron: Legacy c. filmben is.

Chris Obi

chris-obi.jpg

Karaktere: T’Kuvma, klingon vezető, aki egyesíteni akarja a klingon Házakat. (Kb. tíz évvel a TOS előtt járunk, ugye.)

Szerepelt egy 2011-es Doctor Who-epizódban („Closing Time”), a Hófehérke és a vadász című filmben, és a Gyökerek új (2016-os) változatában. Mintha felszálló ágban lenne a karrierje: a Discovery mellett szerepel az Amerikai istenek most készülő tévésorozat-változatában (amit már az íróknál is emlegettünk), és hamarosan a Páncélba zárt szellem (Ghost in the Shell) című filmben moziban is láthatjuk.

Shazad Latif shazad-latif.jpg

Karaktere: Kol, klingon parancsnok, T’Kuvma pártfogoltja. Tyler hadnagy, Csillagflotta-tiszt. (Történt egy kis változás.)

Legismertebb szerepei:  Dr. Henry Jekyll a Penny Dreadful-ban, egy rész a Black Mirror-ban, és egy visszatérő szerep az MI-5 című brit krimisorozatban.

Mary Chieffo

mary_chieffo.jpg

Karaktere: L’Rell, a klingon hajó parancsnoka.

Chieffo az Othello egy színpadi feldolgozásában szerepelt 2015-ben (az Othello szereplői mindig jó klingonok, ki tudja miért), és pár apróbb tévés szerep van a háta mögött.

2017 márciusának közepéig ők vannak bejelentve, várjuk a további fejleményeket - úgy tűnik, havi egy-két bejelentés a tempó. (Nem vagyunk olyan szerencsések, mint az Enterprise idején, amikor idő előtt kikerült a teljes casting-felhívás...)

A forgatás immár két hónapja zajlik, a bemutatóról viszont egyenlőre csak találgatni tudunk.

Egy lehetséges támpont: Nicholas Meyer kutyájának twitterfiókja (igen, tisztában vagyok vele, hogy most mit írtam le...) kirakott egy képet, amit aztán töröltek:

stella-august.jpg

Nem tudom, egy ilyet mennyire lehet komolyan venni, de találgatásnak épp olyan jó, mint bármi. :-)

Kövessétek a StarTrekker Facebook-oldalát is!

A bejegyzés trackback címe:

https://startrekker.blog.hu/api/trackback/id/tr112335903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása