Magyar Star Trek rajongói blog

StarTrekker

Deep Space Nine-dokumentumfilm készül

2017. március 06. - StarTrekker

Közösségi finanszírozásban gyűjtenek pénzt a Deep Space Nine 25. évfordulója előtt tisztelgő dokumentumfilmre. A kampányból már csak pár nap van hátra.

ds9-wwlb.jpg

A tavaly augusztusban bejelentett filmet támogatók az utómunkálatokra és licenszjogokra adnak pénzt. A dokumentumfilmet a sorozat egykori showrunnere, Ira Steven Behr és a tavalyi – egyébként igen jól sikerült – Leonard Nimoy-dokumentumfilm, a „For the Love of Spock” rendezője, Adam Nimoy készíti.

A dokumentumfilm részletesen foglalkozik a sorozat színfalak mögötti történetével, lesznek benne interjúk a készítőkkel és szereplőkkel, és az írók is beszámolnak arról, hogy milyen ötleteik lettek volna egy 8. évadra, ha esetleg folytatódott volna még a sorozat.

A készítők eredetileg 150.000 dollárt szerettek volna összegyűjteni, de ez már az első nap összejött, a további adományoknak köszönhetően a film hosszabb és részletesebb lehet, illetve más módokon emelhet a színvonalán. Nemrég például a hivatalos Star Trek-podcastben, az "Engage"-ben bejelentették, hogy hozzáférést kértek az eredeti filmnegatívokhoz, így a dokumentumfilmben a sorozatból származó jeleneteket HD-ben mutathatnák be. (Első alkalommal láthatnánk így a Deep Space Nine-t, és tekintettel arra, hogy a sorozatra egyenlőre úgy tűnik, nem vár a TNG-éhez hasonló felújítás, valószínűleg utoljára is.)

Íme a projekt bemutatkozó videója (angolul nem tudók kapcsolják be a feliratot):

 

Két héttel a kampány kezdete után egy újabb, frenetikusan vicces videóval rukkolt elő a társaság, amiben egy rejtelmes "Mr. F." járul hozzá a film elkészítéséhez:

 Az elkészült alkotást 2018 elején láthatjuk majd.

Aki esetleg támogatni szeretné a projektet, ide kattintson.

FRISSÍTÉS: A kampány 638.000 dollárral zárult.

A bejegyzés trackback címe:

https://startrekker.blog.hu/api/trackback/id/tr812282435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása