Magyar Star Trek rajongói blog

StarTrekker

Utópia vagy elnyomás?

Társadalom és politika a Star Trek-univerzumban

2017. december 01. - StarTrekker

unification-part-i-hd-118.jpg

Izgalmas előadásokat hallgathattak meg az érdeklődők az Auróra Közösségi Központban tegnap. Egy politológus, egy politikus és egy jogász beszéltek saját szemszögükből arról, hogy most mi is a helyzet a Star Trek-univerzummal. Az Auróra jóvoltából felvételünk is van.

Kedvenc sorozatunk egy utópisztikus, pozitív társadalmat mutat be - de vajon közelebbről megnézve is így van ez? Vannak apró jelek, amik mintha nem ezt mutatnák. Miyazaki Jun, Star Trek-rajongó és politikus előadása ezt vizsgálja.

A Föderáció világában nincs nélkülözés, a népek békében élnek egymással, és terjesztik a békét a galaxisban. De valóban vajon helyes-e ez? Miért gondolják a klingonok ezt másképp, és egyáltalán, hogy néz ki a Star Trek-sorozatok történelme a klingonok szemszögéből? Dr. Tóth Csaba politológus ezen szalad végig.

És legvégül az ELTE ÁJK "Jog és politika a fantasyban" sorozatát menedzselő Simon András ad betekintést a Kelvin-timeline filmjeinek politikai és társadalmi kérdéseibe.

A felvételért ezúton is köszönet az Aurórának, az előadóknak pedig az előadásokért!

A bejegyzés trackback címe:

https://startrekker.blog.hu/api/trackback/id/tr3313408269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása