Magyar Star Trek rajongói blog

StarTrekker

Star Trek Discovery S1 Steelbook kicsomagolás

2018. december 19. - StarTrekker

star-trek-discovery-coming-bluray.jpg

Rohamosan közeleg a második évad bemutatója, nem csoda hát, hogy nemrégiben megjelent a Star Trek Discovery első évada DVD-n és BD-n. Mi a Blu-ray fémdobozos díszkiadását szereztük be, és mutatjuk be közelebbről. Elöljáróban annyit: sajnos nincs semmilyen magyar vonatkozása sem. Discovery-haterek kíméljenek, a többieket várjuk a lapozás után.

Íme a kiadvány még fóliában. A matrica több, mint két órányi extrát hirdet. A másik kissé csalóka: nem csak a BestBuyban kapható (igaz, Amerikában csak ott).

01-unopened.jpg

 

A doboz hátoldalán rövid tartalomismertető ("kellően" elnagyolt formában), és a specifikációk. A lemezeken angol, német, francia, olasz, spanyol és japán hang, valamint angol, német, francia, olasz, spanyol, holland, dán, finn, norvég és svéd felirat van. Magyar sajnos semmi (de a korábban megjelent újságcikkekkel ellentétben a Netflixen sem volt magyar, sajna).

02-back-leaflet.jpg

 

A doboz elölről, immár zavaró dolgok nélkül. A felülete fényes, a grafika az egyik tavalyi promóposzteren alapszik.

03-front.jpg

 

Alul egyébként (nem tudom, mennyire látszik) a sorozatlogó dombornyomott, ezüst és arany színekben:

04-logo.jpg

 

A hátoldalon egy roppant látványos kép a Discoveryről egy ismeretlen bolygó előtt (a hajó alsó fele egyébként szerintem nem valami szép, de ezt úgy oldják meg, hogy nem világítják meg rendesen ;-) ).

05-back.jpg

 

A doboz éle egyszerűen a logó betűit ismétli meg:

06.jpg

 

A dobozt kinyitva a CBS All Access reklámja kerül elő, ez minket aligha érint.

07-ad_1.jpg

 

A kiadvány belseje ilyen lapozgathatós módon van megoldva - mivel csak 4 lemezről van szó, ez a legjobb és legkényelmesebb megoldás.

08-d1d2.jpg

 

Ez pedig a másik két lemez. Ami nekem kifejezetten tetszik, hogy minden lemeznek más a szitázása, és hogy kényelmesen olvashatók (sőt, megtalálhatók!) az epizódcímek - ez korábbi Star Trek-kiadványokon sajnos nem mindig így van.

09-d3d4.jpg

 

Íme a doboz belseje, lemezek nélkül. Egy újabb látványos kép, ezúttal az éppen teret váltó csillaghajóról:

10-inside.jpg

 

A fémdoboz kifordítva:

11-fullcover.jpg

 

Ez pedig a menü, ami a főcím képi világát idézi:

menu.jpg

 

Az évad egyébként DVD-n és sima, műanyagtokos BD-n is megjelent (másféle borítóval). 4K UHD kiadásról egyenlőre nem tudni. A bluray steelbook viszont nem mindenhol kapható: az USÁ-ban a Best Buy, Angliában a Zavvi, Németországban pedig az Amazon.de oldalán érhető el. A blu-ray lemezek régiófüggetlenek (mint az összes Star Trek BD egyébként, tudomásom szerint), így aki szeretné, gyakorlatilag bárhonnan megrendelheti.

A belbecsről most még csak annyit tudok mondani, hogy a kép nagyon szép (különösen a tüköruniverzumos részeknél érdemes figyelni, ott nagyon szépen játszanak a fényekkel). Az extrák nem tűnnek túl soknak: pár dokumentumfilm, vannak kivágott jelenetek és promók is. Utóbbiakból azonban mintha hiányozna: két kedvencemet nem találtam köztük (az "I'd love to change the world" című Jetta, és a "Hurry up, We're Dreaming című M83 számokat aláfestésként használókat), és látványos módon epizódkommentárok sincsenek. Az évvégi szünetben remélhetőleg lesz időm megnézni őket.

A külcsínt láthatjátok, szerintem a legszebb Star Trek-lemezek egyike, talán csak a Star Trek Beyond steelbookja előzi le (sajnos a nagy sorozatos boxszetteket kicsit elengedték dizájnügyileg). Magyar vonatkozás sajnos nincs rajta, de hát ugye Star Treknél az is csoda, ha egyes mozifilm-kiadásokon feliratot vagy szinkront találunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://startrekker.blog.hu/api/trackback/id/tr3014495658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása