Magyar Star Trek rajongói blog

StarTrekker

Karácsonyi Star Trek-videók

2017. december 22. - StarTrekker

st-gen-christmas.jpg

Volt karácsonyi epizód a Star Trek 30 évada alatt? Nem volt (egy álomjelenet a Generationsben - ez volt a maximum). Ez a kis nehézség egyáltalán nem okozott gondot a most következő pár Star Trek-rajongónak, hogy rajongásuk tárgyából karácsonyi videóklipeket vágjanak össze.

Első videónk egyszerre intelligens és halálosan vicces, és mégis ünnepi hangulatú. Hogy Ria honnan szerzett Betlehemi csillagot? Hogy Szűz Máriát eddig talán máshogy képzeltük? Jelentéktelen apróságok ezek, melyeken egy igazi Trek-rajongó nem akadhat fenn…

 

Harry Connick Jr. dala ugyan a karácsonyról szól, a videó azonban fura módon Janeway és a kávé kapcsolatát énekli meg.

 

A Wham együttes híres dala sem kerülte el a “megtrekkesítést”. Ria klipje, akárcsak a dal, egy szerelmi csalódásról szól, viszont nem a szőke dúshajú George Michael esik a szerelem egyik sötét verméből a másikba, hanem a biztosan hajnélküli Picard kapitány, akinek feltételezett szerelmi élete sokkalta szövevényesebb, mint eddig gondoltuk.

 

Az egyetlen dolog, amit hiányolok ebből a videóból, az egy jó kis hóesés, bár az is igaz, hogy nem jut eszembe egyetlen TNG epizód sem, amelyben havazott volna. Mondjuk a Crystalline Entity nem számít, különben is, azt hiszem egy gigantikus, óriás gyilkos hópihe nem biztos, hogy jót tenne a karácsonyi hangulatnak.

Most egy Voyager videó következik, amiben a legénység egy hatalmas karácsonyi partin vesz részt. Nem, a Voyagerben sem volt karácsonyi epizód… Mégis, van itt minden, ami egy ilyen bulihoz kell.

Sikerült keríteni egy majdnem-karácsonyfát, egy majdnem-havazást, de van szentimentális érzelmektől sírva fakadó vulkáni, hullarészegen összeeső Chakotay, vagy Hétkilenceddel táncikáló Janeway.

 

A következő videóban közelebbről is láthatjuk, hogy a Voyager csillaghajó legénysége hogyan küzd meg a karácsonyi előkészületek nehézségeivel, többek közt azzal, hogy, tulajdonképpen honnan is szerezzenek fenyőfát a Delta-kvadránsban.

 

De van, aki ennél is komolyabban veszi a dolgot: ő azt vette a fejébe, hogy énekeljenek a legénységi tagok karácsonyi dalokat! Nem tudom, hány részt kellett ehhez végigkeresgélnie... (az összeset?). Úgyhogy íme egy alkotás, amiben Picard kapitány kiadja a parancsot a havazásra:

 

A karácsonyi készülődés nem kerüli el a DS9 legénységét sem, akik egy dal erejéig most abbahagyják a háborúzást.

 

És mit szeretne egy Csillagflotta-tiszt Karácsonyra? Hát Earl Grey Teát, forrón...

 

És végezetül egy újabb Voyageres karácsonyi partival kívánok minden erre járónak boldog Karácsonyt!

A bejegyzés trackback címe:

https://startrekker.blog.hu/api/trackback/id/tr2913467763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DewCee 2017.12.23. 19:35:53

A Last Christmas videó nézése közben többször is eszembe jutott egy mondat az Insurrection-ből: www.youtube.com/watch?v=0UlzQ-bao3Q 1:04-nél continuity rulez :D
süti beállítások módosítása