Magyar Star Trek rajongói blog

StarTrekker

Lower Decks epizódismertetők

2021. április 20. - StarTrekker

lower_decks_logo_1.jpg

A Star Trek: Lower Decks egy felnőtteknek szóló animációs komédia, ami egy kevéssé fontos Csillagflotta-hajó kiszolgáló személyzetének kalandjai követi figyelemmel (innen az "Alsó szintek"). Időben a TNG-érában, a Star Trek Nemezis után játszódik.

A sorozat Amerikában a Paramount+ (volt CBS All Access), Európában az Amazon Prime Video streamszolgáltatásán látható.

ELSŐ ÉVAD

1x01. Second Contact

Tendi zászlós első napját tölti a USS Cerritoson, ahol megismerkedik kollégáival Mariner, Boimler és Rutherford zászlósokkal. Boimler titkos feladatot kap, Rutherford pedig szerelmi életét próbálja egyensúlyozni miközben egy gyilkos vírus tör ki a hajón.

1x02. Envoys

Egy balul sikerült küldetés után Boimler kételkedni kezd önmagában, amikor Mariner sokkal talpraesettebbnek tűnik, mint ő. Rutherford otthagyja a gépházat, hogy új karriert találjon magának a hajón.

1x03. Temporal Edict

A hajó kapitánya megszünteti a "holtidőt", amit a legénység iktatott be magának, és ez súlyos következményekkel jár. Egy felderítőküldetésen Mariner zászlós és Ransom parancsnok egymás iránt érzett ellenszenve kemény vitába torkollik.

1x04. Moist Vessel

Freeman kapitány bosszút esküszik, amikor Mariner sorozatosan tiszteletlenkedik vele a legénység előtt. Tendi megzavarja egy kollégája spirituális felemelkedését, de megpróbálja azt helyrehozni.

1x05. Cupid's Errant Arrow

Mariner gyanakodni kezd Boimler új barátnőjére, Tendi és Rutherford pedig a USS Vancouver fejlettebb felszereléseire lesznek féltékenyek.

1x06. Terminal Provocations

A kedves, de kicsit fura Fletcher zászlós megnehezíti Mariner és Boimler egy munkanapját. Rutherford megmutat Tendinek egy holoprogramot, amit ő készített.

1x07. Much Ado About Boimler

Mariner le akarja nyűgözni egy barátnőjét, akivel a Csillagflotta Akadémiára jártak együtt, és most épp a hajó ideiglenes kapitánya. Boimler egy transzporterbaleset eredményeként "fázison kívülre" kerül, és egy különleges orvosi intézménybe küldik.

1x08. Veritas

Mariner, Boimler, Tendi és Rutherford váratlan helyzetbe kerül: egy idegen faj arra kényszeríti őket, hogy látszólag összefüggéstelen eseményekkel kapcsolatban tanúskodjanak.

1x09. Crisis Point

Mariner átalakítja Boimler holoprogramját, és magából csinál főgonoszt egy Lower Decks-stílusú mozifilmben.

1x10. No Small Parts

A USS Cerritos egy ismerős ellenséggel kerül szembe. Tendi egy kihívásokkal küszködő új legénységi tagnak próbál segíteni.

 

MÁSODIK ÉVAD

2x01. Strange Energies

A Cerritos épp befejezné egy küldetését, amikor egy váratlan "scifi-esemény" következtében Ransom parancsnok különös energiákat szív magába.

2x02. Kayshon, His Eyes Open

Az Alsó Szintesek nehezen fogadják be Jetet, új kollégájukat, akit Boimler helyére osztottak be. Ezalatt Boimler élete a USS Titanon jóval eseménydúsabb lesz, mint amilyennek korábban gondolta.

2x03. We'll Always Have Tom Paris

Miután Dr. T'Anától különleges megbízást kap, Tendi Mariner segítségét kéri. Közben Rutherford egy különös rejtély nyomába ered.

2x04. Mugato, Gumato

A Cerritost egy bolygóra küldik, ahol megmagyarázatlan módon egy veszélyes mugatót észleltek.

2x05. An Embarrassment of Dooplers

Mariner és Boimler egy legendás Csillagflotta-buli helyszínét keresik, közben a főtisztek egy bizonytalan diplomatát kísérgetnek.

2x06. The Spy Humongous

Az Alsó szint zászlósai vegyes érzelmekkel várják az "anomália konszolidációs" napot. Freeman kapitány béketárgyalásokat folytat a pakledekkel.

2x07. Where Pleasant Fountains Lie

Mariner és Boimler egy lakatlan bolygón ragad egy gonosz számítógéppel. Billups hadnagyot meglátogatja az anyja, aki nagyon szeretné, ha az örökébe lépne - de ehhez ott kéne hagynia a Csillagflottát.

2x08. I, Excretus

Egy kiképzőtiszt érkezik a hajóra, aki olyan gyakorlatokat tart a legénységnek, amiben a főtiszteknek és az alsószinteseknek helyett kell cserélniük.

2x09. wej Duj

Boimler barátot keres magának a hídról, miközben a Cerritos legénysége egy hosszú űrutazás során szabadságát tölti.

2x10. First First Contact

A USS Cerritost egy másik Csillagflotta-hajó segítségére küldik ki egy kapcsolatfelvételi küldetéshez.

HARMADIK ÉVAD

3x01. Grounded

 

3x02. The Least Dangerous Game

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://startrekker.blog.hu/api/trackback/id/tr4416507368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2021.07.07. 20:26:11

Üdv, örülök hogy felfedeződött ez a sorozat is a mostani Orville-ínséges időkben ! Megnéztem és nagy kedvencem lett ez is. Ez a sorozat is, részben infantilis, részben "hagyományos" StarTrek, többnyire könnyedén viccelődik rajta, de néha nem. Nekem bejött.
süti beállítások módosítása