Magyar Star Trek rajongói blog

StarTrekker

Új Discovery S2 trailer és képek!

Plusz: infomorzsák a Picard-sorozatról, és elmélkedések a klingon frizurákról

2018. október 10. - StarTrekker

discs2poster-cover.png

A múlt hétvégi New York-i Comic Conon ismét kaptunk híreket, sőt egy új trailert és képeket is!

A con előtti héten egy új posztert tettek közzé, ami az előző trailerben látott rejtélyes, vörös objektumok motívumait használta fel:

dsc-s2poster.jpg

A Csillagflotta-delta közepén már itt látható valami furcsaság, amit én először nem tudtam mire vélni, de egy kommentelő kolléga felvilágosított, hogy abban az előzetesben látható "vörös angyal"-ról lehet szó. És, hogy mennyira igaza volt, a most kiadott, második trailer is alátámasztja:

...és amiből azt is megtudhatjuk, hogy nálunk 2019. január 18-tól kezdődik az új évad (egy nappal az amerikai premier után). Az epizódok hetente érkeznek, és egy interjúból azt is tudhatjuk, hogy ezúttal nem lesz megszakítás (az epizódlistát ennek alapján frissítettük).

A videó mellé pár kép is érkezett, ezeket az alábbi galériában láthatjátok:

A készítők nyilatkozatai szerint a vörös jelek utáni kutatás lesz az évad vezérfonala, aminek kapcsán a tudomány és a hit kérdéskörét is vizsgálják majd.

lrell-hair.jpg

"Got my hair, got my head..."

A trailerben is látható, hogy a klingonoknak "újra" van hajuk - valószínűleg ez az a "meglepetés" amiről korábban Glenn Hetrick beszélt. A makeup designer a váltást a TNG "Rightful Heir" című részének egy mondatára alapozza, miszerint Kahless levágta a haját csata előtt, és ez tradícióvá vált - és így most a háború végeztével a klingonok újra hajat növesztenek. Jó, mondhatjátok, de akkor a DS9-ban a Dominion háborúban miért nem voltak kopaszak a klingonok - ezt a kérdést Mary Chieffo (L'Rell) válaszolta meg a twitterén: vagyis, hogy a tradíciók változnak, és a Praxis felrobbanása után jelentősen változott a klingon kultúra. Én magam ugyan nem vagyok a discovery-klingonok kinézetének nagy rajongója, de az azért lenyűgöz, hogy egy színész több évszázadnyi klingon politikai helyzetről értekezik. (Egyébként erről jut eszembe, egy korábbi posztunkban egy politológus elemzését láthatjátok a klingonok ügyeiről, érdemes megnézni, ha még nem láttatok.)

inset-spock.jpg

Live long and hipster

Több színészkolléga is kiemelte, hogy Ethan Peck nagyon jó Spock szerepében. Alex Kurtzman producer elmondta, hogy a Discoveryben látható Spock még messze nem az a Spock, aki a TOS-ban láthattunk, hiszen időben jóval azelőtt járunk. Ott már békében él vulkáni, logikus felével, itt viszont a hét jel és a vörös angyal megjelenése miatt kissé zavart állapotban van, hiszen azok józan, logikus gondolkodással nem magyarázhatók - és az évad történései hatására juthat el a már a TOS-ból ismert karakterhez.

Mindezeken túl visszatérést a "hagyományos", felfedezős "startrekes" történetmeséléshez, és könnyedebb hangvételt ígértek a készítők. (Kurtzman pedig még a "The Cage"-ből ismert talosiaiak visszatérését is belengette).

 A Picard-sorozatról

picard.jpg

A Picard-sorozatról is megtudtunk pár részletet: az írószoba egy hónapja dolgozik (erről Stewart maga is posztolt egy képet), a produkció várhatóan 2019 áprilisában indul. A bemutatóról még nem lehet tudni, a Discovery példájából kiindulva valamikor 2020 elején számíthatunk rá.

Ami még érdekes, hogy nem egy minisorozatról van szó (korábban, különböző források erre utaltak), a Picard-sorozatot is több évadra tervezik. A sorozat egyébként önálló vágányon futna, nincs kapcsolódása a Discoveryhez. A különböző sorozatok időben nem párhuzamosan kerülnének sugárzásra (mint anno a '90-es években), nem lenne köztük átfedés, hanem kis kihagyásokkal, de egész évben kerülnének a közönség elé.

Star Trek Online

ageofdiscovery-launch.jpg

Játszik az olvasók közül valaki Star Trek Online-t? Még nem? Itt egy remek alkalom a belépésre: elkészült a játék legújabb bővítése, az "Age of Discovery". Immár discoverys karaktereket is indíthatunk, és a Discovery korszakában is játszhatunk, hogy megküzdhessünk a klingonokkal. Hírneves vendégszereplőkkel is találkozhatunk: Mary Wiseman adja Sylvia Tilly kadét hangját, és a sokoldalú Jeffrey Combs szolgáltatja egy új thóliai karakter hangját, aki Combs az Enterprise-ban játszott szereplőjének fia!

A történet a Discovery pilotrésze után indul, de még a kapcsolódó képregényekre is találhatunk utalásokat, úgyhogy elég érdekesnek ígérkezik. A kiegészítő PC-n már elérhető, konzolokra csak később érkezik.

 

A Star Trek-mozifilmes híreket továbbra is aloldalunkon találjátok, és érdemes bekövetni a blog Facebook-oldalát, ott előbb megjelennek a friss hírek (igaz kevésbé összeszedett formában...;-) ).

A bejegyzés trackback címe:

https://startrekker.blog.hu/api/trackback/id/tr3114293925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása