Magyar Star Trek rajongói blog

John de Lancie fellépése Budapesten

2018. október 23. - StarTrekker

delancie.jpg

2015 januárjában abban a szerencsében lehetett részünk, hogy John de Lancie, "Q" alakítója beugrott Budapesten egy Star Trek-találkozóra.

Tovább

A Star Trek Magyarországon, 1. rész

startrek-ontv.JPG

A Star Trek idén már az 52. születésnapját ünnepelte, legalábbis Amerikában. Nálunk sajnos nem... A sorozat ugyanis az egykori szocialista országokba (így hozzánk sem) nem jutott el, ami minden bizonnyal az akkori aktuálpolitikai áthallásoknak köszönhető (a klingonok például szinte kendőzetlenül az oroszokat jelképezték, a Föderáció és a Klingon Birodalom viszonya pedig a hidegháborút).
A két (vagyis inkább másfél) működő magyar tévécsatornán legfeljebb az Orion űrhajó és az Alfa Holdbázis epizódjait vetítették néha-néha, amelyek elég népszerűek voltak ugyan, de nagyobb rajongói kultúrát nem alakítottak ki maguk körül.

Tovább

Nyári hírösszefoglaló: Discovery-hírek, új sorozatok és Picard

whatsupspock.jpg

A nagyobb amerikai rajongói találkozók (mint például a San Diego Comic Con vagy a Las Vegas Star Trek Convention) ma már a stúdiók számára is fontos marketingesemények, így idén is számos érdekes bejelentésnek lehettünk tanúi. Lássuk mikről volt szó, vagyis mi újság a Star Trek háza táján?

Tovább

Star Trek Online bemutató - Írta: Balázs

Az elmúlt évtizedekben jó néhány igen jól sikerült Star Trek videojáték látta meg a napvilágot (személyes kedvencem az Elite Force sorozat, és az Armada), ezek azonban csak egy-egy szeletkét mutattak meg a teljes Star Trek-univerzumból. Ki ne vágyott volna saját hajóra, saját legénységgel, mellyel kalandozhat a szívünknek oly kedves világ bolygói között? Erre részben a Bridge Commander, illetve a tavaly megjelent, Kelvin idővonalon játszódó Bridge Crew is ad lehetőséget, de közel sem rendelkezik olyan széles palettával, mint ezen cikkem alanya, a Star Trek Online.

star_trek_online_cover.png

Tovább

A legjobb Star Trek-jelmezek Las Vegasból - 2018

stlv18-mainheader.jpg

Minden évben ilyentájt rendezik meg Las Vegasban a "hivatalos" Star Trek-találkozót: erre időzítik a legnagyobb bejelentéseket (legyen az film, könyv, vagy egyéb kütyü), itt találkozhatsz a legtöbb színésszel (autogramot is kérhetsz nem kis pénzekért...), és ide jön el a legtöbb rajongó is. Közülük nem kevesen cosplayben - a Con többször is megdöntötte már a "legtöbb Star Trek-jelmezes rajongó egy helyen" rekordját (bár általában ők állították be azt az előző évben...). Egy galériában idén is összeszedtük a legjobb jelmezeket!

Tovább