Magyar Star Trek rajongói blog

Hajónapló: Discovery 2x04: An Obol for Charon

2019. február 14. - StarTrekker

204-pike-number-one-mess-hall.jpg

Pike első tisztje nyomot hoz Spock hollétéről, a Discovery el is indul, de feltartóztatja egy... egy óriás gyrosz-gömb az űrben.

Tovább

Hír-kecsap: pörög a tévés Trek-univerzum, miközben a mozis épp földbeáll

hny.jpg

BÚÉK minden errejáró olvasónak! A karácsonyi-évvégi szünet alatt nyugalom honolt a Star Trek "vizei" fölött, de az új év kezdetével és Discovery második évadának közeledtével beindultak a hírek. Alig bírunk kapaszkodni!

Tovább

Star Trek Discovery S1 Steelbook kicsomagolás

star-trek-discovery-coming-bluray.jpg

Rohamosan közeleg a második évad bemutatója, nem csoda hát, hogy nemrégiben megjelent a Star Trek Discovery első évada DVD-n és BD-n. Mi a Blu-ray fémdobozos díszkiadását szereztük be, és mutatjuk be közelebbről. Elöljáróban annyit: sajnos nincs semmilyen magyar vonatkozása sem. Discovery-haterek kíméljenek, a többieket várjuk a lapozás után.

Tovább

Az Enterprise űrhajó 29 felhasználási módja

A merchandising gyártók egyik alaptétele, hogy a sci-fi rajongók mindent megvesznek.  Ez persze magával vonja azt a tételt, hogy valakinek ki kell találnia, és meg kell alkotnia ezeket a cuccokat – még akkor is, ha ezt a valamit eredetileg nem igazán erre találták ki. És itt néha elgurul a gyógyszer.

Tipikus példa erre az Enterprise űrhajó esete.

enterprise-beautyshot.jpg

Ránézésre olyan sok mindenre nem használható cucc, igaz? NEM IGAZ!

A Sci-Fi Dizájn Center aktuális összeállításában a kreatív termékalkotásra láthatunk egy pár szép (és olykor megdöbbentő) példát.

Tovább