Magyar Star Trek rajongói blog

StarTrekker

A 2021-es Star Trek Nap bejelentései

2021. szeptember 09. - StarTrekker

startrekday.jpg

Szeptember 8. a Star Trek "szülinapja" (ekkor került adásba a TOS első része, 55 évvel ezelőtt). Egy ideje hagyomány lett, hogy a stúdió egy online bulival ünnepelje a napot. Összeszedtük a legfontosabb híreket és információkat, amiket megtudtunk.

Az eseményhez egy hangulatos trailert is kiadtak:

Íme a bejelentések:

- Star Trek: Prodigy premier: október 28. (Az EU-ban nem tudjuk még hol és mikor.)

 prodigy-poster.jpg

 

- Star Trek: Discovery 4. évad: november 18-tól. (Nálunk a Netflixen.) Ez egyben azt is jelenti, hogy két Star Trek is fog menni egyidőben (mint a DS9 és a VOY idején). Trailert itt mutattak, és van egy képünk is.

captburnhams4.jpg

Burnham a 4. évados egyenruhájában

- Star Trek: Strange New Worlds, karakterbemutató, új és régi ismerősökkel, és pár villanásnyi díszlettel:

 Character reveals for #StarTrekSNW - new uniforms, legacy characters, quick glimpses of the sets! What are you most looking forward to for Strange New Worlds? #StarTrekDay pic.twitter.com/mLUKegcoXS

 Érdekességek: egy vak andóriai aenar (a színész egyébként maga is vak!), Una teljes neve Una Chin-Riley, és a Noonian-Singh családnevű karakter is kissé zavarbaejtő...

Az epizódikus történetvezetést ismét megerősítették. Bemutatódátumot egyelőre nem közöltek.

 - A Star Trek: Lower Decks második évadának a közepén járunk, de a Star Trek Nap alkalmából kiadtak egy "másodikévad-másodikfele"-trailert:

 A sorozat nálunk az Amazonon megy, péntekenként.

- Star Trek: Picard: immár hivatalosan is bejelentették a harmadik évadot. A második évadhoz pedig egy friss trailer érkezett, amiben már a történetből is kapunk morzsákat (úgy látszik az előző évadtól teljesen független, időutazásos sztori):

A Picard 2. évada 2022. februárjától látható az Amazonon.

- Nem a livestreamben jelentették be, de örömteli hír, hogy mától hat klasszikus Star Trek videójáték (Elite Force I-II., Hidden Evil, Away Team, Starfleet Command III, Bridge Commander) elérhető a GoG.com-on. És további kettő (Armada I-II.) érkezik hamarosan.

e-wq-6ax0ae_6d9.jpg

 - Kicsit régebbi hír, de hamarosan megjelenik az első négy film, 4K-ban felújított változata:

st4k-slipcover-696x829.jpg

Ha valakinek nincs 4K felszerelése, a felújított verziók Blu-rayen is megjelennek majd. A kollekció az első filmet az eredeti moziváltozatban tartalmazza, a rendezői változat effektjei ugyanis sajnos csak SD-felbontásban készültek el 2001-ben. (A többi filmet is tervezik valószínűleg, bejelentés egyelőre még nincs.) 

- Viszont készül a Star Trek The Motion Picture rendezői változatának 4K-s felújítása is:

 Először a Paramount+ streamszolgáltatására kerül ki valamikor 2022-ben, később, egy exkluzív időablak lejárta után lemezen is megjelenik majd.

- Szintén régebbi hír, de az 55. évforduló alkalmából az eredeti sorozat ismét megjelenik Blu-rayen, egy különleges steelbook-kiadásban:

steelbooks.jpg

 

- És szintén a Star Trek Nap alkalmából jelentették be, hogy Nana Visitor könyvet ír a nők szerepéről a Star Trekben, illetve a Star Trek hatásáról a nők szerepére a társadalomban. Az "A Woman’s Trek — From Uhura to Burnham: Star Trek’s Female Stars on Six Decades of Change and Empowerment" című kötet 2022 második felében várható a Hero Collector kiadótól. A bejelentés ezen a linken látható, a kiadó oldalán pedig itt.

nanavisitorbook.jpg

- Akinek van kedve és ideje, az egész maratoni műsort (sztárokkal, fellépésekkel, koncerttel együtt) itt visszanézheti:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://startrekker.blog.hu/api/trackback/id/tr6616684116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása