Magyar Star Trek rajongói blog

StarTrekker

Karácsonyi ajándékötletek Star Trek-rajongóknak: 2018-as kiadás

2018. december 12. - StarTrekker

tos-sweater.jpg

Idén is körbenéztünk a merchandising-iparág kavalkádjában, hogy kiderítsük, mit lehetne ajándékozni vulkáni, klingon vagy netán borg ismerősünknek! Az űr... a hihetetlen határ!

...mert bármilyen hihetetlennek tűnik is némelyik, ezek igazi, valódi termékek.

Sapka, sál

sapka-sal.jpg

Állítólag az űr sötét és hideg, de ezzel a szettel lehet puha és meleg is: a "Space - The Final Frontier" feliratot viselő sapka és sál színes mintákba rendezett csillagflotta-deltákkal örvendezteti meg viselőjét. (Lovarzi, Amazon, 22 font)

Karácsonyi pulóver

sweater.jpg

A "ronda" karácsonyi pulóver lassan egy önálló művészeti ággá válik már. Ez a példány látszólag olyan, mint az összes többi, ámde a figyelmes szemlélő vulkáni üdvözléseket, klingon hajókat és egyéb érdekességeket fedezhet fel rajta (és a pusztító angol szóviccről még nem is beszéltünk). (StarTrek.com webshop, 65 dollár)

Spock zokni

spocksocks.png

Vajon a Csillagflotta egyenruháihoz passzoló zoknik is járnak? Azt nem tudom, de ennek a Spockos zokninak ezentúl még igazi, hegyes fülei is vannak. Az avatatlan szemlélők szerint ez ugyan némi használhatósági problémát is felvet, de gyakorlott trekkerek biztosan tudják: Spock elképzelhetetlen lenne a fülei nélkül. (Amazon, 11 dollár)

Borg ágynemű

st_borg_duvet_cover_pillowcases.jpg

Többtucat epizód bizonyítja, hogy borgnak lenni elég szar lehet. Viszont ezt a kényelmes ágyneműt nézve mégiscsak meggondolandó az asszimilálás. (ThinkGeek, 75 dollár)

Borg Rubik kocka

borgrubikcube_1.jpg

Remélhetőleg felhasználóinak rendelkezésére áll a közös tudat, mert nekem ötletem sincs, hogyan kell kirakni ezt a bűvös kockát. (Amazon, 14 dollár)

Black Alert bögre

blackalert-bogre15.jpg

Discovery-rajongók retteghetnek a térváltástól ha túl erős a kávé, hacsak nem figyelmezteti őket egy igazi, "Fekete Riadó"-bögre. (StarTrek.com webshop, 15 dollár)

Warp-core USB-s töltő

warp_core_usb_charger.jpg

A szivargyújtóra csatlakoztatható, és a pohártartóban elhelyezendő mini-térhajtómű nemcsak a mobilodat tölti, de mindehhez "élethű" (értsd: a sorozatban megszokott) fényeffekteket és hangokat is produkál. Arról sajnos nincs hír, hogy a meghajtásban is besegítene. (ThinkGeek, 35 dollár)

Star Trek szakácskönyvstartrekcookbook.jpeg

Neelix eredeti, a Voyageren használt receptjeit gyűjti össze ez a könyv minden fan nagy örömére. Hogy a Delta-kvadránsból származó hozzávalókat hogyan szerzed be, az már a te dolgod. (Amazon, 21 dollár)

Baseball-sapka

baseball-cap.jpg

Donald Trump híres-hírhedt baseball-sapkájának "startrekesített" és "tüköruniverzumosított" változata. Habár az utóbbi időben néha amúgy is olyan érzése van az embernek, mintha a tüköruniverzumban élne - mondjuk szerencsére a kollégák még nem gyilkolásznak az előléptetésért (legalábbis az enyémek). (StarTrek.com webshop , 27 dollár)

"Túléltem a Kobayashi Maru-tesztet"-pólót-shirt25.jpg

Bár nem emlékszem, hogy a teszt túléléséért ilyen pólókat osztogattak volna (de mi azért megvehetjük - tudom, ferengi megoldás), igaz, elvileg nem is élte túl senki. És az se világos, hogy aki csalt a teszten, az kapott pólót? (Amazon, 25 dollár)

Ajtócsengő

doorchime.jpg

Gombnyomásra csengőhang? Azt minden ajtócsengő tudja! Ez a példány eredeti TOS-hanggal csinálja. Ennyi már önmagában érdekes, de ez tud még mást is... Az ajtó belső felére is szerelhetjük, és ekkor, ha a beépített mozgásérzékelő azt észleli, hogy valaki áthalad az ajtónyíláson, igazi eredeti-StarTrek-sorozatos "wooossh"-hangot ad hozzá! De átállíthatjuk vörös riadóra is, villogó lámpával, ha esetleg klingonok rohamoznák meg a lakást. (ThinkGeek, Amazon, 27 dollár)

Cseppet sem fura használati útmutató:

 

Vágódeszka

cutting-servingboard-amazon.jpg

Hányszor fordult elő, hogy répaszeletelés vagy húsvágás közben felmerült benned, hogy akkor hogy is volt ez a dolog az Enterprise-hajókkal? Ez a konyhai vágódeszka megoldja ezt a problémát, amikor szinte szó szerint feltálalja a választ, és végigmutatja az Enterprise nevű hajók rövid történetét. (Amazon, 39 dollár)

Poháralátét

uss_enterprise_coasters.jpg

Ez a poháralátét nem azért menő, mert a klasszikus Enterprise űrhajót ábrázolja. Illetve nem csak azért: hanem, mert hat darabos készletben érkezik, amiket egymásra helyezve a teljes hajót megcsodálhatjuk, szétszedve viszont egy-egy részletes metszetet láthatunk belőle. (ThinkGeek, Amazon, 35 dollár)

Izolineáris csip pendrive

isolinear_usb_drive.jpg

Sajnos, mivel az izolineáris csipeket egyelőre még nem találták fel, ez csak egy egyszerű pendrive. (Bocs, az "egyszerű"-t kihúzom.) Ezt az apróságot nem figyelembe véve pont olyan, mint az "igazi". Használatkor fényesen villog, és hogy ne legyen kicsit se illúzióromboló az élmény, az USB-csatlakozó is csak gombnyomásra tolódik ki. (ThinkGeek, 20 dollár)

Vulkáni fülhallgató

vulcanear_headphone.jpg

... vagy vulkánifül-hallgató? Minek két külön tárgy egy trekkernek, ha lehet egyben is? Használj vulkánifül-fülhallgatót! Így logikus. (ThinkGeek, 39 dollár)

James T. Kirk hangszóró

kirkspeaker.jpg

Ha mégsem fülhallgatón akarsz zenét hallgatni, íme a James T. Kirkről mintázott bluetooth-os kihangosító, aki egyik kezében fézerrel, másik kezében tribblivel mereng el a világ dolgain, miközben a hátából szól a zene. "Természetesen" beépített hangokat is tud, William Shatner hangján mond olyanokat, hogy "Energize!", "Kirk to Enterprise! Kirk to Enterprise!", vagy "Mr. Scott, the plug must be pulled." A termékvideó szerint még flörtölni is lehet vele (bár az utolsó megjegyzés kissé pajzánnak hat ebben a kontextusban). A kevésbé rámenős arcokat kedvelő lányoknak Spock is kapható (mármint természetesen, mint hangszóróra gondolok). (FameTek, 25 dollár)

 Horga'hn replika

horgahn-roddenberry224.jpg

Star Trek-rajongók tudják, hogy a Risa nevű nyaralóbolygón ezzel a szoborfélével lehet jelezni, hogy érdeklődünk a bolygó őslakosai által gyakorolt jamaharon nevű szexuális rituálé iránt (ennek pontos mibenlétéről nem tudunk semmit, lévén ez azért egy családi műsor). Hogy itt, a Földön mihez kezdesz vele, azt nem tudom, de az biztos, hogy az ifjú Roddenberry webshopjában megvásárolható a forgatáson használt kellék 1:1 méretarányú másolata, kézzel készítve - így nem teljesen ugyanaz minden példány, de hát ugye a Risán sem az lenne. A kb. 30cm magas cucc mellé eredetiségi tanúsítványt is kapunk. Ebből is sejthető, hogy nem egy olcsó mutatvány (de hát ugye a Risára eljutni sem az). (Roddenberry.com webshop, 224 dollár)

Picard kapitány asztali számítógépe

picard-desktop-computer.jpg

Picard asztali laptopja majd' minden részben megjelenik, amikor Picard irodájában vannak jelenetek. Ha már annyi mindenre, hát erre is rárepült valaki (eddig talán csak még az aranyhal úszta meg eddig, de várjuk ki a végét), hogy szinte tökéletes másolatot készítsen. Bár az eredeti tévés kellék egy könnyű üveggyapotból készített héj csak, ez a csapat komolyan vette a dolgát: egyedileg készített alumínium és műanyag alkatrészekből építette újra a neves számítógépet. A kézzel festett LCARS-grafikák természetesen szintén képernyőhűek, és megvilágításukról LED-es háttérvilágítás gondoskodik, eredeti hangeffektusok kíséretében. Speciel működni, azt nem működik, pedig a kb. 700.000 Ft-nak megfelelő dollárösszegért akár már olyan laptopot is lehet venni, ami működik, igaz, az persze nem képernyőpontos másolata Picard gépének ("csak" használni lehet). Ha Picard esetleg annyira nem lenne szimpatikus (vannak ilyen emberek?), Crusheres és Trois változatban is kapható (ugyanaz, kicsit más színben). (Roddenberry.com webshop, könnyed 2500 dollár)

Ha nem találtál semmi érdekeset, ajánlom a tavalyi összeállítást, ott vannak sokkal drágább dolgok is! ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://startrekker.blog.hu/api/trackback/id/tr8614468912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mrs Broccoli 2018.12.12. 22:06:04

borgágynemű :D

jóéjt!!

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2018.12.13. 18:39:43

A "Make the Empire Glorious Again" azért is jó, mert tulajdonképpen Star Wars kompatibilis is.
Nekem a transporter bögre nagy kedvencem, de inkább TNG-sben kéne:
www.blameitonthevoices.com/2018/12/cool-stuff-you-can-own-star-trek-heat.html
süti beállítások módosítása