Magyar Star Trek rajongói blog

StarTrekker

A Netflix közzétette a 10 legnézettebb Star Trek-epizódot

2017. szeptember 14. - StarTrekker

 

janeway_oops.png

2016 júliusa óta (tehát több, mint egy éve) fent van az összes Star Trek-sorozat összes epizódja a Netflixen. A streamszolgáltató nézettségi adatairól általában nem sokat tudunk, de most a Discovery premierjére készülve közzétették, melyik a 10 legnézettebb epizód, amit a Netflixen megnéztek, összesítve az egész világon. A lista megdöbbentő.

A táblázat elé két apró részlet: az egyik, hogy ez a legtöbbet "újranézett" epizódok listája. Az "újranézett" azt jelenti, hogy az illető, miután egyszer megtekintette az epizódot, legalább 6 percet újranézett belőle. A másik, hogy minden sorozat első két részét nem vették számításba (ezek nyilván toronymagasan vezetnének). Ettől függetlenül a lista elég riasztó:

netflixtop.png

 

Az egyből feltűnik, hogy a tizes lista túlnyomó része borgos epizód: gyakorlatilag hét epizódban a gépemberek szerepelnek. A TNG "Best of Both Worlds"-jén nem csodálkozom, Picard kapitány elrablásának és asszimililásának története minden Star Trekes listán előkelő helyen szokott tanyázni, arról tudtam, hogy egy közkedvelt epizód. A Voyager-sorozatfináléja az élen számomra teljesen meglepő: egyrészt még finoman szólva is nem túl erős epizód, másrészt semmi meglepő nincs benne (naná, hogy hazaér a Voyager), maximum azt lehet elmondani róla, hogy nagyon látványos.

A 4-5-6. hely szintén egy Voyageres borgos ügylet, amiből a "Scorpion I-II." egy akcióorgia, a "The Gift" pedig ehhez szorosan kapcsolódik, itt távozik Kes és lép be a sorozatba Hetes, immár borg implantok nélkül. A "Dark Frontier" szintén zenész, ismét a borg kavar, viszont van egy aspektusa a résznek, amiért haragszom. A flashbackes részekben ugyanis súlyosan ellentmond a Star Trek kontinuitásának: Annika Hansen szülei már évekkel azelőtt a borg nyomait keresik, még mielőtt a Föderáció tudomást szerzett volna azok létezéséről. Ami egyébként a TNG "Q Who?"-jában történt, ezzel valószínűleg megmagyarázva a nyolcadik helyezettet.

A "Time and again" a Voyagerből a kilencedik helyen?? Az egy felejthető epizód. A TNG "Clues"-nak pedig utána kellett nézzek, hogy melyik rész is az. Direkt megnéztem a héten, és tökre nem értem, hogy került oda. Teljesen átlag, Data-központú rész egy olyan új fajjal, amivel se előtte, se utána nem találkozunk többet.

Természetesen a legkevésbé sem akarom azt mondani, hogy a Voyager egy rossz sorozat, de azt viszont igen, hogy ezek a részek nem feltétlenül reprezentálják azt, ami a Star Trek valójában. Maguk a részek sem rosszak, csak... nem emlékezetesek. És sehol egy TOS vagy egy DS9?

amazed-spock.jpg

 

Egy szó, mint száz, ezt a listát nem tudnám odaadni egy kezdő Star Trek-fannak, hogy tessék, ezek a legjobb részek. Kicsit értetlenül állok felette, ha valakinek van ötlete, mit kell ezekben a részekben látni, szóljon kommentben... A többi kedves olvasó pedig, akik netflixeznek is, nézzetek több treket, és billentsük kicsit helyre ezt a toplistát!

Egy kicsivel szívderítőbb statisztika, ugyancsak a Netflixtől: a 190 országban található 104 millió előfizetőből közel 12 ezren végignézték az ÖSSZES részt az elmúlt egy évben. Ez 695 epizódot jelent...

A bejegyzés trackback címe:

https://startrekker.blog.hu/api/trackback/id/tr6812825854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2017.09.14. 18:43:02

Teljesen jogos a lista. Ezek között elsősorban a nagy munkával előállított monumentális részek futnak. Csodálom hogy a DS9 nem is szerepel, a hatodik és hetedik szezon nagyon ütős lett.

A Q Who aranyos, jó átvezető az olckúl start trek részekből (a legtöbb Q rész ilyen) a modern Star Trek sorozatok felé...

StarTrekker · http://startrekker.blog.hu 2017.09.14. 19:35:12

Jó, de "Time and again"? Meg "Clues"?
süti beállítások módosítása