Magyar Star Trek rajongói blog

StarTrekker

Seth MacFarlane gyanúsan Star Trekre emlékeztető sorozatot készít

2017. május 16. - StarTrekker

the-orville-cast.jpg

A FOX bejelentette őszi sorozatújdonságait, amik között egy roppant érdekeset is találunk. Seth MacFarlane új sorozatához, a "The Orville"-hoz kiadott kép furcsán ismerős vonásokat mutat egy Star Trek-rajongónak...

A történet 400 évnyire játszódik a jövőben, és a USS Orville nevű középosztályú felfedezőhajó kalandjait követi nyomon. A legénység, melyben vegyesen vannak emberek és idegenek, szembenéz az űr veszélyeivel és csodáival, miközben ismerős, gyakran humoros munkahelyi problémákkal is szembesülnek. Csak ez esetben a kollégák tényleg más bolygókról jöttek, és a munkahely pedig egy fénysebességgel száguldó űrhajó.

Egy trailerünk is van:

A sorozat egyébként állítólag már vagy két éve készül, és MacFarlane egyik kedvenc projektje. Róla még annyit kell tudni, hogy amellett, hogy ő a Family Guy készítője, imádja a tudományos-fantasztikumot, és oroszlánrésze volt a Kozmosz című tudományos ismeretterjesztő sorozat felélesztésében három éve. És persze, hogy Star Trek-rajongó, olyannyira, hogy bekönyörögte magát a Star Trek: Enterpriseba egy cameószerepbe: két epizódban is láthatjuk, mint gépészt, és egy karaktert is elneveztek róla.

seth-macfarlane-star-trek-enterprise.jpg

Rivers gépész (jobb oldalt), aki állítólag humoráról ismert a gépházban

Szóval valószínűleg egy Star Trek-paródia várható, az előzetes alapján kifejezetten a Galaxy Questre hajazó vizualitással (ami az egyik legjobb Star Trek-film, mint tudjuk... ;) ) A Galaxy Questből az Amazon 2015-ben jelentette be, hogy sorozatot fejlesztene, és amiben a hírek szerint annak teljes szereposztását szerették volna visszahozni. Alan Rickman 2016-os sajnálatos halála után a projekt kútba esett.

the-orville-scene.jpg

MacFarlane Quest?

A The Orville-ból egyelőre 13 részt rendeltek meg, a pilotrészt Jon Favreau (Iron Man, A dzsungel könyve) rendezi, viszont az epizódok rendezői között is mintha lenne egy-két Star Trekes név: James L. Conway, Jonathan Frakes, Robert Duncan McNeill, sőt maga Brannon Braga is szerepel a listán. Braga egyébként író/producerként is részt vesz a sorozatban. Egy másik ismerős író David A. Goodman, aki a híres Star Trekes Futurama-epizódot írta, aminek következményeképp meghívták az Enterpriseba is, és több Star Trek-könyvet is írt.

További érdekesség: az űrhajómodellek nemcsak CGI-ban készülnek, hanem valódi modelleket is használnak majd. Ezeket egy másik Trek-veterán, Rob Legato és csapata készíti.

the-orville-modelonset.jpg

 

Bemutató: valamikor ősszel.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://startrekker.blog.hu/api/trackback/id/tr1912508145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2017.10.21. 12:51:07

Az összes külföldi fórumon meg a flame erről a sorozatról, de nekem bejön. Afféle vicces Trek, amit sokkal szórakoztatóbbnak találok, mint az új univerzum piff-puffját.

StarTrekker · http://startrekker.blog.hu 2017.10.21. 12:57:56

@Sam. Joe: mi is nézzük Ysuval, olyan, mintha MacFarlane a '90-es években ragadt volna. :) Ami Trek-szempontból egész jó hely. :D

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2017.11.05. 10:59:07

@StarTrekker: Megerősítem a véleményem: Helyenként és egyre gyakrabban jobb Treknek tartom, mint a Discoveryt! Az S1E7 "Majority Rule" - ahogy mondtad - simán elmehetne egy jó TNG epizódnak! Jó sztori, élvezetes, lehet rajta nevetni is itt-ott, közben meg akkora aktuális társadalomkritika, hogy a fal adja a másikat. Tény, hogy az első 2-3 rész meglehetősen hmmm... Kajla talán a legjobb jelző, de úgy érzem hogy van még itt kilövetlen töltény bőven és nem mellékesen olyan ismert színészek bukkannak fel benne egy-egy rövid szerepre, hogy csak nézek!

Viszonylag friss hír, hogy már be is rendelték belőle a második szezont.
süti beállítások módosítása