Magyar Star Trek rajongói blog

Vélemény és megfigyelések a Discovery-trailerről

2017. május 19. - StarTrekker

shenzhou_from_clouds.jpg

A héten végre megérkeztek az első képsorok a várva-várt új Star Trek-sorozatból. Mi az, ami  tetszett, és mi az, ami nem? Összedobott gondolatok, pozitívumok és negatívumok egy roppant látványos, de ugyanakkor kissé zavarbaejtő két és fél percből.

Tovább

Seth MacFarlane gyanúsan Star Trekre emlékeztető sorozatot készít

the-orville-cast.jpg

A FOX bejelentette őszi sorozatújdonságait, amik között egy roppant érdekeset is találunk. Seth MacFarlane új sorozatához, a "The Orville"-hoz kiadott kép furcsán ismerős vonásokat mutat egy Star Trek-rajongónak...

Tovább

A Voyager különös esete a torpedókkal

uss_voyager_firing_tri-cobalt_device.jpg

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Voyager nevű csillaghajó, ami elveszett a Delta-kvadránsban. 70.000 fényévnyire az otthontól próbál egy kétségbeesett legénység hazajutni, és mivel messze el vannak vágva a Föderációtól és az ismert civilizációktól, küldetésükben csak önmagukra számíthatnak. A legközelebbi csillagbázis is 7 évtizednyire van, így nincs pótalkatrész, nincs plusz dílitiumkristály, és torpedóból is csak 38 darab van a fedélzeten… :-) Vagy mégsem?

Tovább

Star Trek Gaming: A Star Trek-videójátékok története

shatner-star-trek-the-video-game.png

Az ember azt hinné, hogy nem is lehetne alkalmasabb tévé-, vagy mozifilmsorozatot találni számítógépes játék-adaptációkhoz, mint a Star Trek. Részletesen kidolgozott science-fiction környezet, megkapó és jólfejlesztett karakterek, nem is beszélve a rajongók millióiról. De ha visszatekintünk a Star Trek-játékok ellentmondásos múltjára, azt találjuk, hogy épp ezek az erősségek okozhatják a játékfejlesztők számára a legnagyobb problémákat.

Bár az Eredeti Sorozatot 1969-ben leállították, mint láthattuk (és láthatjuk azóta is) a sorozat nem múlt el nyomtalanul. Kevéssé ismert azonban, hogy egy olyan irányba is elindult, ami egy kissé meglepő: a tévéképernyőkről a monitorok irányába…

Tovább

Új szereplők a Star Trek Discoveryben

star-trek-discovery-back.jpg

Korábban írtunk a Discovery szereplőiről (sőt, az íróiról is), de azóta a CBS bejelentett még egy párat. Újabb Csillagflotta-tisztek és klingonok érkeztek (kult-háttérrel és anélkül) a Sorozatba, Ami Talán Már Soha Nem Készül El. A lapozás után megismerhetjük őket is.

Tovább

Leonard Nimoy: Spock vagyok

leonard-nimoy_spock_toy.jpg

Kicsit több, mint két éve távozott el közülünk Leonard Nimoy, akinek neve egybeforrt szerepével. Spock a Star Trek eredeti sorozatának egyik (ha nem a) legnépszerűbb karaktere volt. Az idők során nemcsak színészként, hanem egyéb kreatív szerepkörökben (íróként, rendezőként) is részt vett a sorozat készítésében. Önéletrajzi írásában így egyébként egy ezen túl is érdekes nézőpontból mutatja be a sorozat készítését és viszonyulását a karakterhez. "Spock vagyok" című könyvének első fejezetét a lapozás után olvashatjátok.

Tovább