Magyar Star Trek rajongói blog

Jerry Goldsmith Budapesten 1999-ben

2018. február 16. - NocadLee

jerrygoldsmith.JPG

1999 nyarán a magyar Star Trek-rajongók egy igazán különleges eseménynek lehettek részesei: Budapestre látogatott Jerry Goldsmith, a híres filmzeneszerző, több Star Trek-film és sorozat komponistája. Sőt, egy koncertet is adott!

Tovább

Vendégposzt - A Galaxy-X-osztályú csillaghajók - Írta: Balázs

Mostani vendégposztunk szerzője Balázs, a különböző csillaghajó-osztályok (és modelljeik) "szakértője". Első posztjában az ún "Galaxy-X"-osztályt vesézi ki. Írásáért ezúton is köszönet!

44-small.jpg

Ha valakit megkérdeznél, hogy említsen meg egy hajót a Star Trekből, akkor, aki kicsit is ismeri a sorozatokat, rögtön rávágná, hogy Enterprise. Ennek jó oka van, hiszen az egész univerzumot felépítő hat tévésorozat közül három (vagy ha idevesszük a félig-meddig kánon animált sorozatot is, akkor négy) olyan akad, melyekben az Enterprise nevű űrhajón jut el az emberiség oda, ahová még senki nem merészkedett. E három az eredeti Star Trek, az Új nemzedék, és a nemes egyszerűséggel csak Enterprise-nak keresztelt széria. Ebben az apró ismertetőben az Új nemzedék hajójáról lesz szó, annak is egy különleges, csak egyetlen részben felbukkanó változatáról.

Tovább

Karácsonyi Star Trek-videók

st-gen-christmas.jpg

Volt karácsonyi epizód a Star Trek 30 évada alatt? Nem volt (egy álomjelenet a Generationsben - ez volt a maximum). Ez a kis nehézség egyáltalán nem okozott gondot a most következő pár Star Trek-rajongónak, hogy rajongásuk tárgyából karácsonyi videóklipeket vágjanak össze.

Tovább

Jön a Star Trek: Ponyvaregény!

quentin-tarantino-star-trek.jpg

Kétségkívül a hónap híre, hogy Quentin Tarantinót egy Star Trek-filmmel hozták hírbe. A rajongótábor finoman szólva nem fogadta egységes ujjongással a hírt (bár mondjuk ebben semmi újdonság nincs...;) ), de volt, aki a humorosabbik énjét vette elő. Galériánkban ezekből válogattunk.

Tovább