Magyar Star Trek rajongói blog

A társasjáték, amiben leüvölti a hajadat egy klingon

2018. március 11. - NocadLee

Mai értekezésünk tárgyát érdekes módon nem az eBay végtelen bugyraiból halásztam elő, hanem – meglepetésre – a Vaterán bukkantam rá. Ez itt a “Star Trek The Next Generation: A Klingon Challenge” (Decipher, 1993) borítója:

cover.jpg

Interactive VCR Boardgame” – hirdeti büszkén a dobozon a felirat, amin rögtön dobunk egy hátast, mert eddig azt hittük, hogy a “társas”-játék az interaktivitásról szól – és hogy jön ide a “VCR”? Mert hogy ámuló szemünk a doboz mélyén egy lefóliázott videókazettára bukkan. 

Tovább

The Roddenberry Vault - Kincsek Roddenberry raktárából

the_roddenberry_vault_cover.jpg

A Star Trek eredeti sorozata számtalan kiadást megért már, legyen az videó, dvd, vagy épp blu-ray. És akkor még nem is beszéltünk a könyvekről, újságcikkekről és interjúkról, amik a sorozat készítéséről szólnak, szóval elvileg szinte mindent megtudhatunk a TOS történetéről. A The Roddenberry Vault BD-kiadványa mindezek ellenére korábban nem látott jeleneteket ígér.

Tovább

Star Trek: Timelines - Írta: Species8472

tl01.jpg

Manapság, egy magára valamit is adó trekker-gamer kifejezetten éhezik egy jó Star Trek-tematikájú játékra, főleg a Star Trek Online lassú, de biztos haláltusája miatt. Ezen apropóból szeretnék nektek bemutatni egy játékot, mely ugyan nem fogja megváltani a világot, de talán pár órás kikapcsolódásra alkalmas lehet.

Tovább

A Galaxy-X-osztályú csillaghajók - Írta: Balázs

Mostani vendégposztunk szerzője Balázs, a különböző csillaghajó-osztályok (és modelljeik) "szakértője". Első posztjában az ún "Galaxy-X"-osztályt vesézi ki. Írásáért ezúton is köszönet!

44-small.jpg

Ha valakit megkérdeznél, hogy említsen meg egy hajót a Star Trekből, akkor, aki kicsit is ismeri a sorozatokat, rögtön rávágná, hogy Enterprise. Ennek jó oka van, hiszen az egész univerzumot felépítő hat tévésorozat közül három (vagy ha idevesszük a félig-meddig kánon animált sorozatot is, akkor négy) olyan akad, melyekben az Enterprise nevű űrhajón jut el az emberiség oda, ahová még senki nem merészkedett. E három az eredeti Star Trek, az Új nemzedék, és a nemes egyszerűséggel csak Enterprise-nak keresztelt széria. Ebben az apró ismertetőben az Új nemzedék hajójáról lesz szó, annak is egy különleges, csak egyetlen részben felbukkanó változatáról.

Tovább