Magyar Star Trek rajongói blog

StarTrekker

Karácsonyi ajándékötletek Star Trek-rajongóknak

2017. december 10. - StarTrekker

enterprise-in-xmas-lights.jpg

Közeleg a Karácsony... Van egy barátod/családtagod/szeretted, akinek hegyesek a fülei, állandóan forró Earl Grey-teát iszik, raktajinót fogyaszt kávé helyett, vulkáni kézmozdulattal köszön, és transzporterrel közlekedik? Akkor lehet, hogy egy trekker van az életedben! Íme neki néhány érdekes ajándékötlet!

A következő cuccok nem a képzeletünk szüleményei, hanem a geek rajongókra rászállt merchandising-iparág fantáziájának termékei. Ezek valódi, megvásárolható cikkek, még akkor is, ha néha ez hihetetlennek tűnik.

Szobaszőnyeg föderációs logóval

thinkgeek_star_trek_federation_presidential_seal_rug.jpg

thinkgeek_star_trek_federation_presidential_seal_rug_scene.jpg

Szőnyeg egyenesen a Föderáció Elnökének irodájából! Sajnos a hivatalodat a Föld jelenlegi kormányai nem ismerik el, de addig is a barátaid előtt villoghatsz vele. (ThinkGeek, 120 dollár)

Életnagyságú kartonfigurák

discovery-figurak.jpg

Nem igazán értem, mire való, azon kívül, hogy rád és vendégedre éjszaka a frászt hozza, de aki szeretné, hazaviheti a Discovery szereplőit kartonfigura formájában (mondjuk a vendéged nem biztos, hogy maradni akar, ha meglátja). Egyelőre hárman kaphatók, és valamiért mintha Stametsnek ki lenne törve a nyaka. (Startrek.com webshop, 39,95 dollár fejenként)

TNG kertitörpék

star_trek_the_next_generation_gnomes_wesley_crusher_and_geordi_la_forge.jpg

Ööö.. igen. Ezt sem értem, mire kell. Ez itt Wesley és Geordi kertitörpe-formában, de van még Troi és Q is:

star_trek_the_next_generation_gnomes_troi_and_q.jpg

...akik mondjuk, eléggé nem hasonlítanak önmagukra, de mindegy. Q-n még egy "édes" fenyegető üzenet is van, aminek kissé ellentmond, hogy a Mikulásra jobban emlékeztet, mint a karakterre.

jjng_star_trek_tng_garden_gnomes.jpg

Datának ugyan nem volt szakálla, de egy kertitörpének az szériatartozék (lehet, hogy Troinak is kellett volna?), miközben Picard is a Mikulást hozza inkább. Egyébként vannak a TOS-szereplőkből is, de szerintem legyen elég ennyi. (ThinkGeek, 24,99 dollár/darab)

TNG dísztányér

bradford_exchange_star_trek_the_next_generation_commemorative_collector_plate.jpg

Hogyan ünnepeljük a TNG 30. évfordulóját? Egy limitált kiadású dísztányérral, természetesen. 30cm átmérőjű, aranyozott kerettel. (Bradford Exchange Online, 149,99 dollár)

Klingon Monopoly

klingon_monopoly-st.jpg

Társasjátékot játszani jó, mert megtanít az élet alapvető dolgaira. De játsszuk klingonul, mert az élet néha furcsa és zavaros. Mondjuk a klingonoknál egy rossz lépés a Monopolyban biztos vérfürdőhöz vezet, úgyhogy lehet ez mégsem olyan jó ötlet. (ThinkGeek, 39,99 dollár)

Felnőtt színező

st-szinezo.jpg

Micsoda szerencse, hogy TOS-os változatban adták ki, ha Discovery-s lenne, elég sok sötét színre lenne szükség... (Amazon, 10,39 dollár)

Ágynemű

jjjo_st_schematics_duvet_cover_pillowcases.jpg

Egy hardcore Star Trek-rajongó hol is hajthatná álomra a fejét, ha nem az Enterprise csillaghajó tervrajzai között. Álmodj hosszan és eredményesen! Hátha reggelre megálmodod, és elkezdheted megépíteni. (ThinkGeek, 59,99 dollár)

Karácsonyfa dísz

spock_ornament.jpg

A Hallmark minden évben kiad pár geek-karácsonyfadíszt, amit már júliusban szétkapkodnak. Az utóbbi időben komplett jeleneteket is ábrázolnak, amikből gombnyomásra pár mondatnyi dialógus vagy zene is hallatszik. Ez itt egy sokak által szeretett szereplő halálát ábrázolja, aki érdekes módon később szintén feltámadott. (Hallmark, ma már csak használtan, 120 dollár körül)

TNG kommjelvény

sttng_combadge.jpg

Amatőr trekkerek kitűzős kommjelvénnyel rohangálnak a Comic Conon, de immár kapható a valódi, működő kommjelvény. Kicsi trükk azért van a dologban, ugyanis ez egy bluetoothos kihangosító a mobiltelefonodhoz, de az már majdnem olyan, mint az igazi. Sajnos felsugározni ez se fog. (StarTrek.com webshop, 79,95 dollár)

TOS kommunikátor

tos-kommunikator.jpg

Ha inkább a klasszikus sorozatot kedveled, Kirk kommunikátorát is hazaviheted. Szintén bluetoothos kihangosító csoda, ami kinyitáskor autentikus "pü-pü-pü"-hangokat is ad. (StarTrek.com webshop, 149,99 dollár)

Mr. Spock hűtő

spock-huto2.jpg

A mindig hűvös és nyugodt Mr. Spock eme tulajdonságait most az üdítő-/sörös dobozodra is kiterjeszti. (StarTrek.com webshop, 8.95 dollár)

Kapitányi szék gumimatrac

captainschair-poolfloat.jpg

Már most készülj a nyári strandolásra! Ezzel a felfújható kapitányi székkel a medencében te leszel a rangidős! (StarTrek.com webshop, 29,95 dollár)

Transzporter bögre

transporter-bogre.jpg

Hő hatására transzportáló legénységet ábrázoló bögre. Vörösingest szerencsére nem visznek magukkal, tuti nem innál olyan bögréből, amin éppen meghal valaki, nem? (Amazon, 15,95 dollár)

Picard asztali bigyói

picard-desk-crystal.jpg

picar-desk-circuits2.jpg

Egy élelmes vállalkozó Picard kapitány asztali díszeiben látta meg a kínálkozó lehetőséget. Az asztali kristály effektíve nem "csinál" semmit, viszont az izolineáris csipgyűjtemény úgy tesz, mintha (azaz az se, bár mondjuk, tekintettel arra, hogy az izolineáris csipeket még nem találták fel, nem is csoda). Mindkét tárgy az eredeti kellék 1:1-es másolata, és "eredetiségi igazolást" is kapunk róla (vagyis hogy eredeti másolatai az eredetinek?). Egyik se olcsó, de a csipek drágábbak, gondolom a (nemlétező) funkciók miatt. (Roddenberry.com, kristály: 99 dollár, csipek: 149 dollár)

3 dimenziós sakk készlet

3d-chess.jpg

Az epizódokban többször is felbukkant 3D sakk-készletekből ez itt a "Charlie X" c. TOS-epizódban látható darab mása. A bábuk ezüstből, illetve 24 karátos aranyból készültek. Szabály is van hozzá, amit még a sorozat megalkotói se gondoltak volna. (StarTrek.com webshop, 274,95 dollár)

USS Enterprise-A, kézműves modell-replika a Quantum Mechanixtól

qmx_uss_enterprise-a_artisan_replica.jpg

A 87cm hosszúságú, 1:350 méretarányú, kézműves módszerekkel készített modell aprólékosságát a kép nem adja vissza. Ledes világítást, hangeffekteket és egy tükörborítású alapzatot is tartalmaz, és mindössze csak 250 darabot készítettek belőle (kívánság szerint akár azokkal a sérülésekkel is, amiket Khan hajója okozott rajta). Eredeti ára 6995 dollár volt, most már csak másodkézből lehet hozzájutni. De ez még mindig akciós az Enterprise-D-t ábrázoló változathoz képest, abból ugyanis csak 50 darab készült, és eredetileg 9995 dollárt kértek érte...

A bejegyzés trackback címe:

https://startrekker.blog.hu/api/trackback/id/tr8813465849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mrs Broccoli 2017.12.10. 20:30:35

az ágyneműt venném :)

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2017.12.20. 14:32:49

A szőnyeg, meg az ágynemű együtt. Ide vele!
süti beállítások módosítása