Magyar Star Trek rajongói blog

StarTrekker

Paul Stamets, az igazi gombaszakértő

2017. október 05. - StarTrekker

dsc-s01e03prev-04-640x428.jpg

A Discovery harmadik részében találkozhattunk a hajó tudományos tisztjével, Paul Stamets hadnaggyal, aki "asztromikológus", azaz az űrbéli gombák szakértője. Ez első hallásra, a karakter bejelentésekor elég viccesen hangzott, de mint azóta kiderült, igenis van jelentősége.

Ami még meglepőbb, hogy Bryan Fuller egy valódi tudósról vette az inspirációt, akit Paul Stametsnek hívnak, és a gombák szakértője.

Fuller egy 2008-as TED-konferencián fedezte fel magának a fickót, és rögtön el is nevezett róla egy sorozatgyilkost a Hannibál című sorozatában - ami ugyan egy kissé különös módja a tiszteletadásnak, dehát ugye egy sokat dolgozó tévés íróról beszélünk... De ezen kívül is eléggé megragadhatott benne Stamets alakja, mert állítólag a Discovery íróstábjával is megnézette az előadást, amiből sejthetjük, mi lett a Discoveryben.

A kérdéses TED-előadást mi is megnézhetjük itt alább (magyar felirata is van). Sajnálatos módon űrutazásról nem esik benne szó (vagy legalábbis nem a várt módon), de ettől független lenyűgöző az egész, vagy ahogy Spock mondaná: "Bámulatos!"

A bejegyzés trackback címe:

https://startrekker.blog.hu/api/trackback/id/tr7212926909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása