Magyar Star Trek rajongói blog

StarTrekker

Meghökkentő Star Trek-cameo az új Pókember-filmben

2017. július 12. - StarTrekker

punk_startrek4.jpg

Észrevettétek, hogy a Pókember: Hazatérésben van egy aprócska Star Trek-utalás? Mi sem!

A Star Trek IV-ben (ami a magyar keresztségben véletlenül szintén a "Hazatérés" alcímet viseli), van egy ikonikus jelenet: az időben 1986-ba, a Földre visszakeveredett Kirk és Spock szembeszáll a buszon egy túl hangos zenét hallgató punkkal. Itt a jelenet, ha nem emlékeznétek rá:

A "Punk a buszon" szerepét Kirk R. Thatcher játszotta, aki Leonard Nimoy egyik asszisztense volt a forgatáson, és önként jelentkezett a nyúlfarknyi jelenetre. Ehhez ugyan le kellett vágatnia és be kellett festetnie a haját, de a dolog annyira testhezálló volt, hogy a táskarádióból szóló számot is ő szerezte.

A Marvel filmjei tele vannak apró utalásokkal, amik többnyire a hardcore képregényrajongóknak szólnak, de a Pókember: Hazatérésben van egy meglepő Star Trekes is. Az egyik jelenetben láthatunk egy nagydarab, szakállas figurát, hatalmas táskarádióval a vállán, amint épp fölfelé bámul a főhősre:

oldpunk_spiderman.png

Hihetetlen, de igaz: az öreg punkot a "régi" punk, azaz ugyanaz a Kirk R. Thatcher játszotta, mint a Star Trek IV-ben. Thatcher a twitterén is megerősítette, hogy ő az, sőt továbbment: kijelentette, hogy a szerepet úgy "játszotta", hogy ez a két karakter "spirituálisan" ugyanaz. (A rádió sajnos más volt. ;))

Arra vonatkozóan azért ne vonjunk le következtetéseket, hogy ez most azt jelentené-e, hogy a Star Trek és a Marvel univerzuma egy univerzumban létezik, meg azt sem tudjuk, hogy ez szándékos volt-e tulajdonképpen*, vagy Thatcher csak rádiós punkok eljátszására specializálta magát a '80-as évek közepe óta, és most végre sikerült. :)

Mindenesetre a jövőben azért nem árt majd figyelni az ehhez hasonló gyanús figurákat...

*Update: nagyon is szándékos volt, Thatcher elmondta a startrek.com-nak, hogy összefutott Kevin Feige Marvel-fejessel, aki nagy rajongója a Star Trek IV-nek, és a punkoknak is, és gyakorlatilag 48 órán belül beszervezték a filmbe. Menő!

punk_on_set.jpg

Kép a Spiderman: Homecoming forgatásáról

A bejegyzés trackback címe:

https://startrekker.blog.hu/api/trackback/id/tr7012658717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása