Magyar Star Trek rajongói blog

StarTrekker

Daft Punk: 'Tron' vs 'Star Trek'

2017. június 04. - StarTrekker

daft-punk-tron-1200x675.jpeg

Ugyan Star Trek-rajongó vagyok, de a Star Trek: The Motion Picture-t, az 1979-ben készült első Star Trek-mozifilmet annyira nem szeretem. Valószínűleg nem vagyok egyedül ezzel, de akadt egy rajongó, aki nem nyugodott ebbe egyszerűen csak úgy bele: újravágta a filmet, és alákeverte a Daft Punk filmzenéjét a Tron: Legacy-ból.

Lássuk be: a Star Trek: TMP bár (az akkori technikával) látványos, de lassú, dagályos, és vontatott film. (Nem véletlenül szoktuk "The Slow Motion Picture"-nek nevezni.) Egy Patrick Collins nevű scifi-rajongó így hát fogta, és a több, mint két órás eposzi hosszúságú filmet összevágta 22 percre, anélkül, hogy sokat veszítenél a cselekményből. És mindezt úgy, hogy a Tron: Legacy filmzenéjét használta aláfestésnek, sőt, kifejezetten arra komponálta a filmet. Így mondhatni mindkét filmből a legjobbat kapod: a Star Trek '70-es évekbeli scifis (helyenként kifejezetten pszichedelikus) vizualitását a Tron lenyűgöző hangzásával.

Mondjuk a kevés dolog, amit szeretek a filmben, az pont Jerry Goldsmith csodálatos zenéje (szóval lehet, hogy pont olyasmit cseréltünk le, ami jó benne), de a 22 perces játékidőért cserébe üsse kő.

Szóval, ha van egy szabad fél órád, ajánlom:

(A linkért köszönet Szobinak!)

A bejegyzés trackback címe:

https://startrekker.blog.hu/api/trackback/id/tr5112558843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása