Magyar Star Trek rajongói blog

Deep Space Nine epizódismertetők

2017. május 23. - StarTrekker

st-ds9-logo.png

A Star Trek Deep Space Nine (DS9) a harmadik Star Trek-sorozat, amit Amerikában 1993 és 1999 között sugároztak. A többi sorozattól eltérően egy űrállomáson játszódik, ami egy stabil féregjárat közelében áll, így nem az új világok felfedezése kerül előtérbe, hanem inkább a meglehetősen széles karaktergárda közötti kapcsolatok, és a helyi politika adnak egy a Trekben újszerű nézőpontot. 

A sorozat epizódjai:

ELSŐ ÉVAD

1x01-02. Emissary

A Csillagflotta Benjamin Siskót nevezi ki a háború után újjáépülő Bajor bolygó elhagyott kardassziai űrállomásának vezetésére. A frissen érkező Csillagflotta kontingens tudományos tisztjével hamarosan olyan felfedezést tesznek, ami alapjában változtatja meg Sisko jövőjét, és az Alfa-kvadráns politikai térképét: fölfedezik az első stabil féregjárat bejáratát, ami a távoli Gamma-kvadránsba vezet.

1x03. Past Prologue

A volt bajori terrorista, Tahna Los segítséget kér az állomás bajori első tisztjétől, Kira Nerystől. Közben két notórius klingon jelenik meg az állomáson.

1x04. A Man Alone

Amikor az állomás biztonsági főnökének, Odónak egy régi ellenségét holtan találják, és minden jel arra mutat, Odo volt a tettes, dühös tömeg követel igazságot.

1x05. Babel

Kira alvilági kapcsolatokat kell igénybe vegyen, amikor egy halálos vírus szabadul el az állomáson, ami lehetetlenné teszi a verbális kommunikációt.

1x06. Captive Pursuit

Megérkezik az első egzotikus látogató a Gamma-kvadránsból: a barátságos idegent azonban vadászok hajkurásszák, és O'Brien számára tiltott, hogy közbeavatkozzon.

1x07. Q-Less

Jean-Luc Picard régi barátnője, Vash érkezik a DS9-ra a hírhedt szuperlény, Q társaságában. (Miután Sisko pofán vágja Q-t, többet nem jön.)

1x08. Dax

Jadzia Dax bíróság elé kerül egy gyilkosságért, amelyet 30 évvel korábban követett el korábbi trill gazdateste.

1x09. The Passenger

Egy idegen lény úgy próbálja meghosszabbítani az életét, hogy tudatát elrejti az állomás egyik legénységi tagjának fejében.

1x10. Move Along Home

A Gamma-kvadránsból érkező látogatók a legénység négy tagját bábuként használják egy bizarr társasjátékban. (De csak a nézők érzik magukat kiütve.)

1x11. The Nagus

A ferengik vezetője Quarkot nevezi meg utódjaként, aki emiatt rögtön merényletek célpontjává válik.

1x12. Vortex

Egy szökött bűnöző a Gamma-kvadránsból a szabadságáért cserébe információt ígér Odónak a népéről.

1x13. Battle Lines

Kai Opaka, a bajoriek spirituális vezetője újjászületik egy bolygón, ahol egy örök, értelmetlen háború dúl.

1x14. The Storyteller

O’Brien egy bajori falu védelmezőjévé válik. Ha nem tudja megfelelően ellátni a feladatait, a falu pusztulását okozhatja.

1x15. Progress

Kira Nerys vezeti Bajor egyik holdjának kiürítését, amit erőművé alakítanak, ezáltal lakhatatlan lesz. Egy vén, makacs farmer azonban nem akar távozni.

1x16. If Wishes Were Horses

Amikor a DS9 lakóinak titkos vágyai valahogyan valósággá válnak, káosz tör ki az állomáson.

1x17. The Forsaken

Egy idegen komputervírus okoz problémákat az állomáson. Odo a turbóliftben ragad az egyik látogató nagykövettel, aki nem más, mint maga Lwaxana Troi.

1x18. Dramatis Personae

Egy klingon hajó felrobbanása után furcsán kezdenek viselkedni az állomás lakói. Hamarosan két egymással erőszakosan vetélkedő tábor alakul ki.

1x19. Duet

Amikor egy olyan betegségben szenvedő kardassziai férfi érkezik az állomásra, amit csak egy bizonyos bajori munkatáborban kaphatott el, Kira nyomozást indít, hogy az illető azonos-e egy kardassziai háborús bűnössel.

1x20. In the Hands of the Prophets

Egy ortodox bajori vallási vezető kifogásolja, hogy az állomás iskolájában csak tudományos, nem vallási alapon tanítanak a féregjáratról, és ez hamarosan feszültségeket okoz a fundamentalisták és a Csillagflotta-legénység között.

 

MÁSODIK ÉVAD

2x01. The Homecoming

Kira Nerys „kölcsön vesz” egy csillaghajót, hogy megmentse Bajor egyik legnagyobb ellenállási vezetőjét egy munkatáborból. (Háromrészes történet első epizódja.) 

2x02. The Circle

Sisko és Odo felderítik, kik állnak a ’Kör’ nevű szervezet által szervezett puccs mögött. (Második rész.)

2x03. The Siege

Sisko megpróbálja megakadályozni, hogy a Kör elfoglalja az állomást. Kira és Dax bizonyítékot próbál eljuttatni a bajori kormányhoz a Kör valódi indítékairól. (Harmadik rész.)

2x04. Invasive Procedures

Klingon zsoldosok erőszakkal eltávolítják Jadzia szimbiótáját, hogy ügyfelük testébe ültessék.

2x05. Cardassians

Amikor Garakot megtámadja egy kardassziai gyerek, aki után Gul Dukat különös érdeklődést mutat, Garak és Doktor Bashir a Bajorön hagyott kardassziai háborús árvák után kezdenek nyomozni.

2x06. Melora

Doktor Bashir beleszeret a Csillagflotta egy új tisztjébe, akinek szokatlan az állomás sztenderd gravitációja, és kifejleszt neki egy készüléket, amivel itt is funkcionálni tud. Közben Quark életveszélyes fenyegetéseket kap.

2x07. Rules of Acquisition

Quark új pincére nyilvánvalóan egy kereskedelmi zseni, de egy kimondhatatlan és tiltott titkot rejteget.

2x08. Necessary Evil

Amikor Quarkra rálőnek, Odo újranyit egy régi, megoldatlan gyilkossági ügyet, aminek Kira volt a gyanúsítottja.

2x09. Second Sight

Sisko beleszeret egy az állomásra látogató nőbe, aki azonban nem az, aminek látszik.

2x10. Sanctuary

A féregjáraton át érkező menekültek egy csoportja mondáik szent bolygóját Bajorben véli felismerni.

2x11. Rivals

Quark fenyegetve érzi magát, amikor egy régi ellenfele megjelenik, és konkurens bárt indít az állomáson.

2x12. The Alternate

Odo csatlakozik volt tanítómestere kutatásához egy másik alakváltó után, ami veszedelmes eredményeket hoz.

2x13. Armageddon Game

O’Brien és Bashir segítenek két idegen fajnak megszabadulni a biológiai fegyvereiktől, de a két kormány eltökéli, hogy semmilyen szükséges technikai tudás sem maradhat meg.

2x14. Whispers

O’Briennek feltűnik, hogy kollégái nem bíznak meg benne, és megpróbálják eltávolítani az állomásról.

2x15. Paradise

Sisko és O’Brien egy olyan bolygón ragadnak, ahol nem működik a technológia, és az ott lakó telepesek eltökéltek abban, hogy ott is maradjanak.

2x16. Shadowplay

Dax és Odo egy különös, idegen bolygóra bukkannak a Gamma-kvadránsban, melynek lakói rejtélyes módon, minden magyarázat nélkül tűnnek el.

2x17. Playing God

Jadzia a szányai alá vesz egy ifjú trill tanítványt.

2x18. Profit and Loss

Quark újra találkozik régi szerelmével, a kardassziai tudós Natima Langgel, aki egy rejtett szándékkal érkezett az állomásra.

2x19. Blood Oath

Három öreg, híres klingon harcos érkezik a DS9-ra, hogy rávegyék Daxet, csatlakozzon bosszúálló küldetésükhöz.

2x20-21. The Maquis, I-II.

Amikor egy kardassziai teherhajó felrobban az állomás közelében, hamarosan kiderül, hogy egy új erő jelent meg a kvadránsban. A Föderációs-Kardassziai békekötés eredményeképpen a kardassziai oldalon ragadt telepesek nem hajlandók feladni otthonaikat, és akár terrorcselekményekre is hajlandóak ezért.

2x22. The Wire

Garak súlyos fejfájásai felfedik, hogy egy különös berendezést építettek az agyába. Doktor Bashir segíteni próbál, nem is sejtve, hogy milyen messzire vezetnek el a nyomok.

2x23. Crossover

Kira és Bashir véletlenül átkerülnek a TOS „Mirror, Mirror” című epizódjából ismert tüköruniverzumba, ahol klingonok, kardassziaiak és bajoriek uralkodnak az ember rabszolgák felett.

2x24. The Collaborator

Egy választás előtt Kira szerelmét, Vedek Bareilt azzal vádolják, hogy együttműködött a kardassziaiakkal a megszállás alatt.

2x25. Tribunal

Amikor a kardassziaik letartóztatják O’Brient, és a Maquis-nak való dolgozással vádolják, kardassziai bíróság elé vetik, ahol az ítélet már az eljárás előtt is ismert: halál. (A „O’Briennek szenvednie kell!” - sorozat egyik korai része.)

2x26. The Jem’Hadar

A Gamma-kvadránsba tervezett kempingtúrán Sisko, Jake, Nog és Quark összetalálkoznak a jem’hadarral, a rejtélyes Dominion rettegett harcosaival.

 

HARMADIK ÉVAD

3x01-02. The Search, I-II.

Sisko a Csillagflottától kapott új hadihajóval, a USS Defianttel felfedezőútra indul a Gamma-kvadránsba, hogy megtalálja a Dominion Alapítóit.

3x03. The House of Quark

Miután Quark összevissza hazudozik, hogy megölt egy klingont a bárban, egyszercsak felbukkan a halott klingon özvegye, elrabolja Quarkot, és arra kényszeríti, hogy feleségül vegye.

3x04. Equilibrium

Szélsőséges hangulatváltozások és ijesztő hallucinációk fedik fel Jadzia Dax egy 80 éve eltemetett titkát.

3x05. Second Skin

Kira felfedezi, hogy az elmúlt 10 évben ő a kardassziaiak egy alvó ügynöke volt.

3x06. The Abandoned

Egy hajóroncsban egy jem’hadar gyereket találnak, akit a Csillagflotta meg akar vizsgálni, de Odónak más tervei vannak.

3x07. Civil Defense

Bekapcsol a Deep Space Nine egy régi, automatikus kardassziai biztonsági rendszere, halálos veszélybe sodorva az állomás lakóit.

3x08. Meridian

Jadzia beleszeret egy férfiba, aki hamarosan 60 évre el fog tűnni a mi dimenziónkból. Love story scifi-csavarral.

3x09. Defiant

William Riker, a USS Enterprise-D elsőtisztje érkezik az állomásra, majd váratlanul elrabolja a Defiantet. Nem minden szakáll az, aminek látszik.

3x10. Fascination

Egy bajori fesztivál alatt egy furcsa vírusnak köszönhetően szerelmi láz tör ki az állomáson. És hogy még rosszabb legyen a helyzet, Lwaxana Troi is épp ott tartózkodik.

3x11-12. Past Tense, I-II.

Sisko, Bashir és Dax egy transzporterbaleset következményeképpen visszakerülnek 2024-be, a Földre, a Bell Lázadások idejére. Trump megválasztása óta sokan úgy érzik, túlságosan aktuális epizód.

3x13. Life Support

Bashir megkérdőjelezhető módszerekkel tartja életben Vedek Bareilt, hogy befejezhesse a fontos béketárgyalásokat.

3x14. Heart of Stone

Kirát foglyul ejti egy gyorsan növő kristály. Odo bevallja az érzéseit, de nem minden az, aminek látszik.

3x15. Destiny

Egy ősi bajori prófécia veszélybe sodor egy fontos tudományos áttörést: a stabil kommunikációs kapcsolat felállítását a féregjáraton keresztül.

3x16. Prophet Motive

Zek, a Nagy Nágus jótékonykodni kezd, Quark attól fél, megőrült. Bashir közben egy neves orvosi díjra jelölik. (De a résznek erre a felére úgysem emlékszik majd senki.)

3x17. Visionary

O’Briennek a DS9 pusztulását vizionálja a közeljövőben, miközben egy romulán delegáció tárgyal az állomáson. A főnök saját jövőbeli énjének segítségét veszi igénybe. (Az „O’Briennek szenvednie kell!”-sorozat egyik durva darabja.)

3x18. Distant Voices

Miután egy idegen lény támadása után Bashir eszméletét veszti, foglyul esik saját tudatában.

3x19. Through the Looking Glass

Átkerülve a tüköruniverzumba, Siskónak meg kell győznie feleségének alternatív verzióját, hogy csatlakozzon a Terrán Lázadáshoz.

3x20-21. Improbable Cause / The Die is Cast

A Garak ellen elkövetett merénylet utáni nyomozás, egy valószínűtlen Dominion elleni szövetségre derít fényt.

3x22. Explorers

Sisko elhatározza, hogy bebizonyít egy 800 éves bajori legendát, és napvitorlást épít, hogy áthajózzon vele Kardassziára.

3x23. Family Business

Quark hazautazik Ferenginarra, hogy megvédje anyját a vádaktól, miszerint profitra tett szert.

3x24. Shakaar

Kira régi ellenálló sejtjének vezetője szembeszáll a kormányával, amikor megtagadja egy farm berendezés visszaadását.

3x25. Facets

Egy különös trill rituálé keretében Jadzia megismeri régi gazdatestjeit úgy, hogy barátaiba ültetik őket.

3x26. The Adversary

Egy alakváltó átveszi a Defiant irányítását, hogy háborút indítson az Alfa-kvadráns ellen.

 

NEGYEDIK ÉVAD

4x01-02. The Way of the Warrior, I-II.

Amikor Martok tábornok vezetésével egy klingon flotta érkezik az állomásra, hogy megvédje az Alfa-kvadránst a Dominiontól, Sisko Worf segítségét veszi igénybe, hogy kiderítse a klingonok valódi szándékait.

4x03. The Visitor

Egy idősödő Jake Sisko felfedezi, hogy lenne egy mód, hogy megakadályozza édesapja halálát.

4x04. Hippocratic Oath

Bashir megpróbál egy szakasznyi jem’hadarnak gyógyszert találni a drogra, amivel az Alapítók kontrollálják őket. Közben Worf megpróbál beilleszkedni az állomáson.

4x05. Indiscretion

Kira és Dukat egy hat éve lezuhant kardassziai teherhajó után kutatnak, aminek kapcsán Dukat egy rejtett titkára derül fény. Ezalatt Sisko és Kasidy kapcsolata új fázisba lép: Kasidy beköltözik az állomásra.

4x06. Rejoined

Dax újra találkozik a Kahn szimbiótával, egy korábbi gazdatestének feleségével, és el kell döntenie, ellenszegül-e a trill törvénynek, amikor folytatni akarja a kapcsolatukat.

4x07. Starship Down

Egy dominion támadás veszélybe sodorja a Defiant legénységét. Csak Quark segíthet...

4x08. Little Green Men

Quark új hajója meghibásodik, így Quark, Rom, és Nog kénytelen kényszerleszállni 1947-ben, Roswellben, Új Mexikóban.

4x09. The Sword of Kahless

Worf, Dax és egy öreg klingon harcos egy mitikus klingon fegyvert keresnek, ami újra egyesítheti a Klingon Birodalmat.

4x10. Our Man, Bashir

Egy baleset után a legénységet a holofedélzet programjába menti el a számítógép, és egy ’60-as évekbeli kémkalandban találják magukat. A nevem Bashir... Julian Bashir.

4x11-12. Homefront / Paradise Lost

Siskót visszahívják San Franciscóba, amikor egy terrorista bomba felrobbanásából kiderül, hogy az alakváltók már a Földön járnak.

4x13. Crossfire

Odo vonzódása Kirához problémákat okoz, amikor felfedezi, hogy Shakaar miniszterelnök is hasonló érzéseket táplál.

4x14. Return to Grace

A rangjától megfosztott Dukat Kira segítségét kéri, hogy visszaállíthassa elvesztett hírnevét.

4x15. Sons of Mogh

Az állomásra jön Kurn, Worf testvére, aki bátyja cselekedetei miatt elvesztette a becsületét, ezért arra kéri, ölje meg. Worf beleegyezik.

4x16. Bar Association

Amikor Rom szakszervezetet alakít, és sztrájkot szervez, egy kellemetlen ferengi hivatalnok érkezik az állomásra.

4x17. Accession

Egy legendás bajori jelenik meg újra 200 év után, és azt állítja magáról, ő a Kiválasztott, nem Sisko.

4x18. Rules of Engagement

Worf bíróság elé kerül, mert elpusztított egy civil hajót.

4x19. Hard Time

Egy idegen faj elítéli O’Brient kémkedésért, és 20 évnyi börtönbüntetés emlékét ültetik a fejébe. Valakinek az írók közül komoly problémája van O’Briennel...

4x20. Shattered Mirror

Jake Siskót a tüköruniverzumba csábítja halott anyjának ottani mása.

4x21. The Muse

Odo feleségül venné a terhes Lwaxana Troit, miközben Jake Sisko egy veszélyes kapcsolatba kezd.

4x22. For the Cause

Sisko megdöbben, amikor szerelméről, Kasidyről kiderül, hogy a Maquis-nak csempész.

4x23. To the Death

Sisko egyesíti erőit egy jem’hadar szakasszal, akik egy lázadó jem’hadar csoporton akarnak rajtaütni. A lázadók ugyanis találtak egy újabb ikóniai térkaput (lásd TNG: „Contagion”), amivel bárhová le tudnának csapni a kvadránsban.

4x24. The Quickening

Doktor Bashir gyógyítani próbál egy bolygón, amire a Dominion egy halálos vírust küldött.

4x25. Body Parts

Quarknál egy halálos betegséget diagnosztizálnak, aki ferengi szokás szerint elárverezi a szerveit. Aki idáig eljutott a sorozatban, és ismeri a ferengiket, az kábé sejtheti, milyen csavar következik ezután.

4x26. Broken Link

Odónak haza kell térnie a szülőbolygójára, hogy büntetést kapjon egy fajtársa megöléséért.

 

ÖTÖDIK ÉVAD

5x01. Apocalypse Rising

Sisko egy kis csapat élén beszivárog a klingon fővárosba, hogy leleplezze a Gowron helyét elfoglaló alakváltót.

5x02. The Ship

Siskóék egy lezuhant jem’hadar hajót találnak. Hamarosan felbukkannak a hajó gazdái is.

5x03. Looking for par’Mach in All the Wrong Places

Quark vissza akarja hódítani klingon exfeleségét, ehhez Worf segítségét kéri.

5x04.  ...Nor the Battle to the Strong

Jake elkíséri Dr. Bashirt egy ostromlott kolóniára, és első kézből kénytelen megismerni a háború kegyetlenségét.

5x05. The Assignment

O’Brien feleségét megszállja egy démon Bajor tűzbarlangjaiból, és arra kényszeríti O’Brient, hogy végrehajtson egy végzetes feladatot.

5x06. Trials and Tribble-ations

A Star Trek 30. évfordulója előtt tisztelgő epizódban a DS9 legénysége visszautazik az időben, hogy megakadályozzon egy merényletet a híres James T. Kirk kapitány ellen az Enterprise egyik eredeti küldetése során.

A technikailag is virtuóz epizódban (hőseink az eredeti sorozatepizód képei között szaladgálnak) talán az is kiderül, miért néztek ki máshogy a klingonok akkoriban...

5x07. Let He Who Is Without Sin...

Worf, Dax, Bashir, Leeta és Quark a Risán vakációzik, hogy kisimítsák különböző kapcsolati ügyeiket. Kicsit megbonyolódnak az amúgy is kissé bonyolult dolgok, amikor Worf csatlakozik egy radikális fundamentalista csoporthoz, akik forradalmat akarnak kirobbantani Risán.

5x08. Things Past

Sisko, Dax, Odo és Garak hét évvel korábban találják magukat a múltban, Terok Noron, bajori munkások testében.

5x09. The Ascent

Az örök ellenségek, Quark és Odo ottragadnak egy bolygón, és csak akkor élhetik túl a dolgot, ha együttműködnek. Közben Nog visszatér a Csillagflotta Akadémiáról.

5x10. Rapture

Siskónak víziója támad, ami arra figyelmezteti, hogy Bajor elpusztul, ha csatlakozik a Föderációhoz.

5x11. The Darkness and the Light

Kira régi ellenállási sejtjének tagjai szisztematikusan gyilkosság áldozatai lesznek, úgy tűnik, Kira a következő.

5x12. The Begotten

Odo egy beteg ifjú alakváltót kap Quarktól, és megpróbálja megtanítani az alakváltásra, anélkül, hogy régi mentora, Dr. Mora módszereihez folyamodna. Közben Kira őrnagy megszüli O’Brienék gyerekét.

5x13. For the Uniform

Siskónak lassan rögeszméjévé válik, hogy elkapja a Maquis-k egyik vezetőjét, volt Csillagflottás kollégáját, Eddingtont.

5x14. In Purgatory’s Shadow (I.)

Worf és Garak felfedeznek egy hatalmas Dominion-flottát, és fogságba esnek.

5x15. By Inferno’s Light (II.)

Bashir, Garak és Worf megpróbálják túlélni a Dominion fogolytáborának megpróbáltatásait.

5x16. Doctor Bashir, I Presume

Dr. Zimmerman érkezik a DS9-ra, aki az új hosszútávú orvosi hologramját Bashirről szeretné mintázni, de ténykedése egy súlyos családi titokra derít fényt.

5x17. A Simple Investigation

Odo beleszeret egy rejtélyes nőbe, aki egy gyilkosság célpontja.

5x18. Business as Usual

Quark elfogad egy üzleti ajánlatot, és nagyon veszélyes alakokkal kerül kapcsolatba.

5x19. Ties of Blood and Water

Kira találkozása a kardassziai disszidenssel, Tekeny Ghemorral traumatikus emlékeket idéz fel apjával kapcsolatban.

5x20. Ferengi Love Songs

Quark hazatér a Ferenginarra, ahol kiderül, hogy anyja a legfőbb ferengi vezetővel jár.

5x21. Soldiers of the Empire

Martok egy klingon hadihajó parancsnoka lesz, aminek legénysége súlyosan össze van zuhanva. Szerencsére ott van Worf és Dax, és klingon harci dalokat tanítanak nekik. Erre rögtön harcolni kezdenek (csak hagyják már abba).

5x22. Children of Time

A Defiant legénysége egy különös bolygót talál, ahol az ő leszármazottaik élnek. Tőlük megtudják, hogy a hajó két nap múlva lezuhan, és 200 évnyire kerülnek vissza a múltba.

5x23. Blaze of Glory

Sisko szembekerül az áruló Eddingtonnal.

5x24. Empok Nor

O’Brien és csapata egy elhagyatott kardassziai űrállomásra látogat, hogy a DS9-hoz alkatrészeket szerezzen. Nem tudják, hogy véletlenül beindították az állomás halálos védelmi rendszerét.

5x25. In The Cards

Jake fel szeretné vidítani az apját, mégpedig úgy, hogy megszerez neki egy roppant értékes baseballkártyát. De mivel a Föderációban nincs pénz, Noggal karöltve bonyolult cserekereskedelembe (és bajba) keverednek.

5x26. Call to Arms

Sisko megpróbálja megakadályozni, hogy újabb Dominion hajók érkezzenek az Alfa-kvadránsba, és aláaknázza a féreglyukat. Gul Dukat válaszul ostrom alá veszi az állomást.

 

HATODIK ÉVAD

6x01. A Time to Stand

A háborúban a Dominion nyerésre áll a Föderációval szemben. Sisko és legénysége egy elfogott jem’hadar hajóval ellenséges területre merészkedik, hogy elvágják a jem’hadarok ketracel-white utánpótlását az Alfa-kvadránsba.

6x02. Rocks and Shoals

Sisko kényszerleszállni kénytelen egy idegen bolygón, ahol egy jem’hadar hajó is hasonlóképp járt. Közben, Terok Noron, Kira rádöbben, képtelen a Dominionnal együtt élni.

6x03. Sons and Daughters

Worf megbánja, hogy kemény kézzel próbálta nevelni a fiát, amikor az elfogad egy potenciálisan halálos küldetést egy klingon hajón. Terok Noron Tora Ziyal visszatér az állomásra. Nem tudja, hogy Dukat őt akarja felhasználni, hogy közelebb jusson Kirához.

6x04. Behind the Lines

Amikor Kira ellenálló sejtje tudomást szerez róla, hogy a Dominion hatástalanítani tudja a föderációs aknamezőt, szabotázsakciót szerveznek. A dolgok azonban bonyolultabbá válnak, amikor megérkezik az Alakváltó Nő, és meglátogatja Odót.

6x05. Favor the Bold

Miután belefáradt a sorozatos vesztes csatákba, Sisko meggyőzi a Csillagflotta Parancsnokságot, hogy indítsanak egy flottát a DS9 visszaszerzésére.

6x06. Sacrifice of Angels

A hatrészes epizódszál fináléjában a Föderációs flotta összecsap a Dominionnal, hogy megakadályozza a féregjárat aknamezőjének lebontását, és visszaszerezze a Deep Space Nine-t.

6x07. You Are Cordially Invited...

Worf és Dax tradícionális klingon esküvője némi kihívás elé kerül, amikor kiderül, hogy a Martok Ház matriarchájának kell engedélyt adnia rá.

6x08. Resurrection

Kira volt szerelmének, Bareil Antosnak „másolata” érkezik meg a Tüköruniverzumból, és menedéket kér.

6x09. Statistical Probabilities

Bashir a Csillagflotta felkérésére foglalkozni kezd egy csapatnyi brilliáns, de szociálisan diszfunkcionális, genetikailag módosított emberrel. Együttműködésük azonban felkavaró eredményeket hoz a Csillagflottának.

6x10. The Magnificent Ferengi

Quark egy ferengi kommandót állít össze, hogy kiszabadítsák anyját a Dominion fogságából.

6x11. Waltz

Sisko lesérülve kettesben ottragad Dukattal egy idegen bolygón, és Dukat egyre instabilabbá válik.

6x12. Who Mourns for Morn?

Meghal Morn, Quark (állítólag) legnagyobb pofájú törzsvendége (mi ugyan ebből nem hallottunk egy szót se), és mindenét Quarkra hagyja. Ám egyszer csak felbukkannak régi üzlettársai, és mind akarják a maguk részét.

6x13. Far Beyond the Stars

Sisko az 1950-es években találja magát, scifi íróként, aki falakba ütközik, amikor történetet ír Benjamin Sisko kapitányról, egy futurisztikus űrállomás fekete bőrű kapitányáról.

6x14. One Little Ship

O’Brien, Dax és Bashir űrkompjukkal berepülnek egy ritka szubtéri jelenségbe, aminek hatására a hajó legénysége iciripicirivé zsugorodik. Amikor a Defiantet elfoglalják a jem’hadarok, ilyen formában kénytelenek szembeszállni velük.

6x15. Honor Among Thieves

O’Brien beépül az Orion Szindikátus nevű bűnszövetkezetbe, hogy megkeressen egy Csillagflotta informátort.

6x16. Change of Heart

Amikor Dax életveszélyesen megsérül, Worfnak választania kell a felesége és a küldetés között.

6x17. Wrongs Darker than Death or Night

Kira az Idő Kristályával visszautazik az időben, miután Dukat azt állítja, édesanyja a szeretője volt a megszállás idején.

6x18. Inquisition

A Csillagflotta Belső Ellenőrzési Ügyosztályáról érkezik egy tiszt az állomásra, és azzal vádolja Bashirt, hogy a Dominion kéme.

6x19. In the Pale Moonlight

Sisko Garak segítségét veszi igénybe, hogy a romulánokat a Föderáció oldalán vonja be a Dominion elleni háborúba, de nem tudja, hogy ez súlyos következményekkel jár.

6x20. His Way

Odo egy holografikus bárénekestől kér tanácsot Kirával való kapcsolatát illetően.

6x21. The Reckoning

Egy ősi bajori kőtábla próféciája a Leszámolás idejét jövendöli, amikor eldől majd Bajor jövője.

6x22. Valiant

Jaket és Nogot egy olyan csillaghajó menti meg, amit teljes egészében a Csillagflotta Akadémia ifjú kadétjai irányítanak, és akik láthatóan többre vállalkoztak, mint amire képesek lennének.

6x23. Profit and Lace

A sorozat minden bizonnyal legrosszabb epizódjában Quark nővé operáltatja magát, hogy megakadályozza, hogy Brunt legyen az új Nagy Nágus. (Biztos mindenki fáradt volt már az írószobában, hogy ez így átment.)

6x24. Time’s Orphan

Rég nem szúrtunk ki O’Briennel: a kis család kirándulni megy, amikor a kis Molly véletlenül átlép egy időportálon, és 18 évesen tér vissza.

6x25. The Sound of Her Voice

A Defiant vészjelet fog egy Csillagflotta kapitánytól, aki egy barátságtalan idegen bolygón rekedt.

6x26. Tears of the Prophets

Sisko inváziós flottát vezet Kardasszia visszafoglalására, figyelmen kívül hagyva a Próféták figyelmeztetéseit, és ez végzetes következményekkel jár.

 

HETEDIK ÉVAD

7x01. Image in the Sand

Sisko megpróbál újra kapcsolatba lépni a Prófétákkal.

7x02. Shadows and Symbols

Sisko egy elveszett Kristály után kutat, Kira a romulánokkal konfrontálódik, és a DS9-ra érkezik egy új lakó.

7x03. Afterimage

Ezri Dax a beilleszkedéssel küszködik, Garak összeomlik.

7x04. Take Me Out to the Holosuite

Amikor Sisko akadémiai vetélytársa, a vulkáni Solok kihívja a legénységet egy baseballmeccsre (egy játékra, amiről Siskón kívül nemigen hallott senki), Sisko túl komolyan kezdi el venni a dolgot.

7x05. Chrysalis

A genetikailag módosított „csipet-csapat” visszatér az állomásra, hogy Bashir segítségét kérje: Sarina katatón állapotban van.

7x06. Treachery, Faith and the Great River

Odót megkeresi Weyoun, és felfedi, hogy a Föderációba akarna szökni. Közben O’Brien és Nog a Nagy Materiális Kontinuum vizein evez.

7x07. Once More Unto the Breach

Az idősödő klingon parancsnok, Kor Worf segítségét kéri, hogy egy csillaghajó parancsnoka lehessen.

7x08. The Siege of AR-558

A legénység az AR-558 jelű bolygón egy alaposan megtizedelt Csillagflotta-osztagot segít ki, de egy még nagyobb jem’hadar kontingens tart feléjük.

7x09. Covenant

Kira felfedezi, hogy a veszélyesen hataloméhes Dukat egy bajori vallásos szekta vezetője lett Empok Noron.

7x10. It’s Only a Paper Moon

Miután megsérült az AR-558-on, Nog menedéket keres Vic Fontaine képzeletbeli világában, Las Vegasban, 1962-ben.

7x11. Prodigal Daughter

Ezri O’Brien eltűnése után nyomoz, de ehhez saját családjának segítségére lenne szüksége.

7x12. The Emperor’s New Cloak

Zeket, a Nagy Nágust elrabolják, és a Tüköruniverzumban túszként tartják fogva.

7x13. Field of Fire

Ezri egy gyilkos után nyomoz, ezért megpróbálja elérni egy korábbi gazdateste veszélyes emlékeit.

7x14. Chimera

Odo találkozik egy másik alakváltóval, aki olyan, mint ő, egyike annak a száznak, akiket annak idején szétküldtek, hogy felfedezzék a galaxist.

7x15. Badda-Bing Badda-Bang

Amikor holografikus gengszterek elfoglalják Vic Fontaine kaszinóját, a legénység egy óriási kaszinórablást szervez, hogy a program visszaálljon a megszokott körülményekre. (A holofedélzeten úgy látszik, nincs reset gomb.)

7x16. Inter Arma Enim Silent Leges

Dr. Bashir egy orvosi konferencián vesz részt a Romuluson, amikor megkeresi a 31-es Szekció egy küldetéssel, és hamarosan iszonyat bonyolult intrikák közepén találja magát, hogy a romulánok szövetségben maradjanak a Föderációval.

7x17. Penumbra

A sorozat utolsó, nagy fejezete kezdődik el itt, egy 10 részből epizód formájában. Sisko azt tervezi elveszi Kasidy Yatest, miközben Worf eltűnik egy csatában, és Ezri Sisko parancsa ellenére a kutatására indul.

7x18. ’Til Death Do Us Part

Sisko nősülési tervei váratlan helyről ütköznek ellenállásba; Kai Winn víziót lát egy vezetőről, akivel visszaállíthatja Bajor régi dicsőségét; Ezrit és Worfot kihallgatják a breenek.

7x19. Strange Bedfellows

A Dominion és a breenek szövetséget kötnek; Ezrit és Worfot halálra ítélik; Damar, a kardassziai vezető azon gondolkodik, hogyan vezethetné ki a kardassziaiakat a szövetségből.

7x20. The Changing Face of Evil

A breenek megtámadják a Földet; Damar lázadást szervez; miközben Kai Winn elkezdi olvasni a Pah-démonok tiltott könyveit.

7x21. When It Rains...

Sisko és Kira segítik Damar lázadását a Dominion ellen (ironikus, igen...); ezalatt Bashir felfedezi, hogy Odót megfertőzte egy betegség, ami az Alapítókat fenyegeti.

7x22. Tacking Into The Wind

Gowron fejetlen támadásokba kezd a Dominion ellen, feszültséget keltve a klingon vezetésben; Kira és a kardassziaiak egy breen fegyver ellopását tervezik.

7x23. Extreme Measures

Bashir és O’Brien egy 31-es Szekciós ügynököt csalogatnak az állomásra, hogy kiszedjék belőle az ellenszer titkát a betegségre, amitől haldoklik Odo.

7x24. The Dogs of War

Kira, Damar és Garak csapdába esik Kardasszián; Quark üzenetet kap, hogy Zek, a Nagy Nágus őt jelölte ki utódjául.

7x25-26. What You Leave Behind

A Deep Space Nine sorozatfináléjában a Föderáció vezette szövetség egy végső csatába indul Kardasszia felszabadítására. Közben Bajoron Kai Winn megpróbálja szabadon engedni a Pah-démonokat a Tűzbarlangokból, amivel nem csak Bajort sodorhatja veszélybe, hanem az egész Alfa-kvadránst.

 

A bejegyzés trackback címe:

http://startrekker.blog.hu/api/trackback/id/tr7512534861