Magyar Star Trek rajongói blog

Discovery epizódlista

2017. május 23. - StarTrekker

star-trek-is-discovery-new-logo-1280x681.png

A Star Trek Discovery (DSC) a Star Trek-sorozatok "eredeti" idővonalán játszódik, 10 évvel azelőtt, hogy James T. Kirk átvette az Enterprise NCC-1701 parancsnokságát. A sorozat a Csillagflotta utazásait követi figyelemmel küldetésükön, ahogy új világokat és életformákat fedeznek fel, valamint egy Csillagflotta-tisztet, akinek meg kell tanulnia, hogy ahhoz, hogy igazán megértsen mindent, ami idegen, először önmagát kell megértenie.

A sorozat 2017 őszétől Amerikában a CBS All Access, a világ többi részén a Netflix streamszolgáltató kínálatában látható.

Egy évszázadnyi csend után háború tör ki a Föderáció és a Klingon Birodalom között, egy kegyvesztett Csillagflotta-tiszttel a konfliktus középpontjában. (Netflix-szinopszis)

Ha a blog Discoveryvel kapcsolatos cikkei érdekelnek, kattints a Discovery-címkére!

ELSŐ ÉVAD

1x01. The Vulcan Hello (17/09/25)

Őrjárata során a föderációs űrben a USS Shenzhou egy ismeretlen eredetű tárggyal találkozik, aminek kapcsán Michael Burnham elsőtiszt élete legnagyobb próbatételével kerül szembe.

1x02. Battle at the Binary Stars (17/09/25)

Szemtől szembe kerülve a klingon hajókkal a USS Shenzhou felkészül a háború lehetőségére, ha netán a tárgyalások kudarcot vallanának. A zűrzavar közepén Burnham visszatekint vulkáni neveltetésére útmutatást keresve.

1x03. Context is for Kings (17/10/02)

Burnham a USS Discovery fedélzetére kerül, ahol gyorsan kiderül, hogy a dolgok nem azok, amiknek látszanak. Ahogy a rejtélyes Gabriel Lorca kapitány sem.

1x04. The Butcher's Knife Cares Not for the Lamb's Cry (17/10/09)

Voq erős kihívóra talál, miközben T'Kuvma tanait próbálja követni. A Discoveryt egy ostromlott föderációs kolónia védelmére rendelik, miközben Burnham felfedez egy lehetséges megoldást a hajtóműproblémákra.

1x05. Choose Your Pain (17/10/16)

Lorca egy küldetés során fogságba esik, és egy klingon börtöncellában találja magát Ash Tylerrel, a Csillagflotta hadnagyával, és a notórius intergalaktikus bűnözővel, Harry Muddal. Burnham aggodalmát fejezi ki a spórahajtómű hatásait illetően a fedélzetre hozott idegen lényen.

1x06. Lethe (17/10/23)

Tyler hadnagy a Discovery legénységének tagja lesz. Sarek Burnham segítségét kéri, felélesztve Michael múltbéli emlékeit. Cornwell admirális megkérdőjelezi Lorca döntéseit. 

1x07. Magic to Make The Sanest Man Go Mad (17/10/30)

A legénység lazítani próbál, de a bulit egy váratlan vendég, és vele egy problematikus eseménysorozat szakítja meg.

1x08. Si Vic Pacem, Para Bellum (17/11/06)

A Discovery egy felderítőcsapatot küld a Pahvo bolygóra, ami a kulcs lehet a klingon álcázótechnológia megfejtésében.

1x09. Into The Forest I Go (17/11/12)

Megkerülve a Csillagflotta parancsait, Lorca a Discovery legénységének legnagyobb kincsét, a hajót magát használja fel, hogy véget vessen a klingonokkal folytatott háborúnak egyszer és mindenkorra.

(Szünet)

1x10. Despite Yourself (18/01/07)

A Discovery legénységének kreatív eszközökhez kell nyúlnia, hogy egy idegen terület közepén túléljék egy példátlan ellenfél támadását, és hazatérjenek. (Rendezte: Jonathan Frakes.)

1x11. The Wolf Inside (18/01/14)

Még mindig a tüköruniverzumban ragadva Burnham titokban megpróbálja megmenteni egy csapatnyi lázadó életét, miközben a Tyler hadnagyot csöndben emésztő rémület akár a hazatérésüket is kockára teheti.

1x12. Vaulting Ambition (18/01/21)

Burnham egy különleges "ajándékot" visz a Császárnak. Stamets egy váratlan segítségnek köszönhetően megvilágosodik, miközben a micélium hálózatban ragad. Saru L'Rell segítségét kéri.

1x13. What's Past is Prologue (18/01/28)

Lorca puccsot szervez a Császár megdöntésére, gyors döntésre kényszerítve Burnhamet, akinek nemcsak magát, de a Discovery-t is meg kell mentenie.

1x14. The War Without, The War Within (18/02/04)

A saját univerzumába visszatérő Discovery legénységének a kemény valósággal kell szembenéznie: távollétük alatt a háború lassan a végveszélybe sodorta a Föderációt. A Csillagflottának emiatt szokatlan taktikákhoz kell fordulnia.  

1x15. Will You Take My Hand? (18/02/11)

Giorgiouval a kapitányi székben a Discovery a klingon anyabolygóra utazik, hogy véget vessen a háborúnak. Burnham azonban gyanakszik Giorgiou terveit illetően.

 

MÁSODIK ÉVAD

2x01. TBA (?/?/?)

A bejegyzés trackback címe:

http://startrekker.blog.hu/api/trackback/id/tr8812534875