Magyar Star Trek rajongói blog

StarTrekker

Üdvözlőcsatorna nyitva!

Ez történt a Trekben márciusban

2017. március 31. - StarTrekker

uhura_hailing.jpg

Új Leonard Nimoy-doksi, új hullámvasút, és más érdekességek. Hírek a Star Trek világából, röviden.

Továbbra sem tudunk semmit a "4." Star Trek-filmről. A Paramountnál CEO-váltás volt/van, a stúdió 2016-os gyászos eredményei miatt lapátra tették az előzőt, és a héten érkezett új ember a helyére. Nem tudhatjuk, hogy mikor lát munkához annyira, hogy zöld lámpát kapjon bármilyen projekt. A késés azért is kellemetlen, mert James Cameron ősztől forgatja az Avatar-folytatásokat (mindjárt többet is egyszerre), és Zoe Saldana egy darabig nem biztos, hogy rá fog érni.

***

Áprilisban a Newport Beach Film Festivalon mutatják be Julie Nimoy dokumentumfilmjét édesapjáról, Leonard Nimoyról. A "Remembering Leonard Nimoy: His Life, Legacy, and Battle with COPD" középpontjában Nimoy küzdelme áll majd a krónikus tüdőbetegséggel.

A dokumentumfilm előzetese:

***

Apropó dokumentumfilm: sikerrel zárult a Deep Space Nine-dokumentumfilm, a "What We Left Behind" (amiről egyébként mi is írtunk) adománygyűjtése: 638 ezer dollárt kalapoztak össze, így biztosan lesznek HD-ben bemutatott jelenetek is a sorozatból.

***

A május 6-i Saturday Night Live-ban Chris Pine lesz a vendég-műsorvezető. Pine új filmjét, a Wonder Womant reklámozza majd, de nem csodálkoznék, ha lenne vele egy Star Trek-szkeccs.

***

stcontinues-viii.jpg

Április első hétvégéjén lesz a bemutatója a Star Trek Continues című rajongói websorozat következő részének. A nyolcadik epizódban, amelynek címe "Still Treads the Shadow", különleges vendégszereplőként Rekha Sharma szerepel a Battlestar Galacticából.

A sorozat 9., 10., és 11. része már az utómunkálatoknál tart, és még idén várható. Az utolsó részt egyébként egy neves scifi-író, Robert J. Sawyer írja. A sorozat nagy valószínűséggel ezzel befejeződik majd, mert a CBS által nemrégiben a rajongói filmekre kiadott irányelvekkel több ponton ütköznének.

***

Patrick Stewart bejelentette, hogy orvosi tanácsra ízületi gyulladásaira napi szinten marihuánát fogyaszt, hogy ezzel is támogassa a marihuána orvosi célú legalizálását a brit szigetországban. Hogy miért nem öregszik már vagy 30 éve, továbbra is rejtély.

***

Valamikor idén nyílik meg a németországi Movie Parkban a világ egyetlen Star Trek-tematikájú hullámvasútja, az Operation Enterprise.

de_movie_park.jpg

A hullámvasút körül egy ezer négyzetméteres csarnokban Csillagflotta Akadémiát és Föderációs Plázát alakítanak ki. A hivatalos oldalon látható is egy videó az attrakcióról, de még nem látszik igazán a téma.

***

Március 31-én jelenik meg a Star Trek gyűjthető kártyajáték legújabb kiegészítője. A Decipher kiadó egykori játékát ma rajongók fejlesztik tovább, ingyenesen letölthető, kinyomtatható változatban. A "Broken Bow" című kiegészítő csomag a - címből adódóan - az Enterprise NX legénységére, és a XXII. századi klingonokra koncentrál.

startrekccg_1e-bb-arriving.jpg

***

A Star Trek Online április 5-én a First Contact Day előtt tiszteleg. Az e napon játszó játékosokat különleges eseménnyel várják.

sto_fc-day.jpg

***

Úgy tűnik, másoknak is "beakadt" a Star Trek: First Contact című film. A Star Trek-képregények jelenlegi kiadója, az IDW egy érdekesnek tűnő kiadvánnyal jelentkezett márciusban: a "Deviations" arról szól, mi lett volna, ha a Kapcsolatfelvétel nem a vulkániakkal, hanem a romulánokkal történt volna...

startrek-deviationsii.jpg

 Boldog First Contact-napot mindenkinek...:)

A bejegyzés trackback címe:

https://startrekker.blog.hu/api/trackback/id/tr9212385893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása